Rečenica iz "Lajanja na zvezde" nema značaj

Pre tačno 72 godine, jednog maglovitog novembarskog petka, na radiju su se prvi put začule reči "Tanjug javlja, Tanjug javlja".

Srbija 05.11.2015 | 18:50
Rečenica iz "Lajanja na zvezde" nema značaj

Od tada, pa sve do današnjeg dana, te reči su bile sinonim za tačne informacije, ali i za jednu od najboljih izjava ljubavi u istoriji srpskog filma. Pitanje je da li će neki budući klinci uopšte znati značenje najbolje fore iz "Lajanja na zvezde", jer će Tanjug danas emitovati svoju poslednju vest.

"Kako Tanjug javlja, ja te volim".

Ovo su reči kojima je Filozof izjavio ljubav lepoj Danici u legendarnom filmu "Lajanje na zvezde". Iako će ova fora sledeće godine proslaviti punoletstvo, gotovo da nema osobe koja je ne zna - i koja se neće sa setom nasmešiti kada je čuje. Kao podsetnik na neko drugo vreme, kada su se ljubav nije izjavljivala preko statusa na Fejsbuku, ova rečenica će svakako još dugo živeti, ali deca koja danas imaju godinu dana verovatno nikad neće moći u potpunosti da je shvate.

Jer se Tanjug (Telegrafska agencija nove Jugoslavije) baš na dan osnivanja zvanično gasi. Danas će ova novinska agencija emitovati svoju poslednju vest, a koliko sutra će 180 zaposlenih biti upućeno na biro rada.

Prestankom važenja Zakona o Tanjugu, 31. oktobra u ponoć, formalno-pravno je prestala da postoji nacionalna novinska agencija, ali vesti i dalje stižu.

Izvor: 24sata.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

05.11.2015 20:09

ТАНЈУГ је била скраћеница за Телеграфскa Агенцијa Нове (комунистичке) Југославије. Као комунистичко новинарска агенција састављена од комунистичкиx новинара окупљених са коца и конопца од горег оца и горе мајке она је служила не за објективно и истинито обавештења грађана бивше Југославије већ за ширење комунистичке државне пропаганде. Зато је TANJUG требало давно укинути и умјесто те новинарске комунистичке агенције основати СРБску новинарску агенцију која ће бити у служби истине Христове и правде Божије!

ODGOVORITE