Ова српска кућа одушевила је цијели свијет

На планини Маљен, јужно од Ваљева саграђена је мала викендица која је толико једноставна, а толико посебна, да никога не може оставити равнодушним, па чак ни оне који воле луксуз и раскош.

Република Српска 05.11.2015 | 18:30
Ова српска кућа одушевила је цијели свијет

Тијана и Андреја Митровић, који се баве пројектовањем и дизајнирањем су творци ове викендице која је требало да покаже како модерна и традиционална архитектура може да се споји, па су за крајни резултат своје идеје добили викендицу на обронцима Маљена, која се савршено уклапа у околину.

Инспирисани су били српском традиционалном брвнаром, а планински објекат је димензијама усклађен с природном вегетацијом, ниским зимзеленим растињем, док је његов облик проистекао из планинских услова и уклопљен је у отворени, стрми и каменити терен.

Вјеровали или не, иако дјелује као веома мала, ова викендица може да прими и до седам људи. На два спрата је, па је у њеном доњем дијелу смјештена кухиња, дневна соба и трпезарија, а на спрату се налази купатило и велика пространа спаваћа соба из које се пружа предиван поглед на пејзаж.

Све ово је дио пројекта младих архитеката Србије, а колико је успјешан и колико је задивио свијет показује чињеница да су вијест о овој викендици прењели и водећи свјетски магазини из свијета архитектуре “Wаллпапер” и “Арцхаилy“.

Извор: Независне

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хм

05.11.2015 17:35

Бетон???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

05.11.2015 17:56

Супер је коме се свидја!!!По моме гесмаку није!

ОДГОВОРИТЕ
Name

05.11.2015 20:37

Ста је гесмак? Гесцхмацк?

Name

всс

05.11.2015 22:13

То су глупости а не просторно добро искориштена викендица. Оригинална барака је много боља. Са много аспеката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАХА

06.11.2015 05:28

Немогу овдје пренијети једну слику брвнарице па да види овај сто је написао небулозу да се овом бетону одусевио свијет,шта је кућица !

ОДГОВОРИТЕ