Ova srpska kuća oduševila je cijeli svijet

Na planini Maljen, južno od Valjeva sagrađena je mala vikendica koja je toliko jednostavna, a toliko posebna, da nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, pa čak ni one koji vole luksuz i raskoš.

Republika Srpska 05.11.2015 | 18:30
Ova srpska kuća oduševila je cijeli svijet

Tijana i Andreja Mitrović, koji se bave projektovanjem i dizajniranjem su tvorci ove vikendice koja je trebalo da pokaže kako moderna i tradicionalna arhitektura može da se spoji, pa su za krajni rezultat svoje ideje dobili vikendicu na obroncima Maljena, koja se savršeno uklapa u okolinu.

Inspirisani su bili srpskom tradicionalnom brvnarom, a planinski objekat je dimenzijama usklađen s prirodnom vegetacijom, niskim zimzelenim rastinjem, dok je njegov oblik proistekao iz planinskih uslova i uklopljen je u otvoreni, strmi i kameniti teren.

Vjerovali ili ne, iako djeluje kao veoma mala, ova vikendica može da primi i do sedam ljudi. Na dva sprata je, pa je u njenom donjem dijelu smještena kuhinja, dnevna soba i trpezarija, a na spratu se nalazi kupatilo i velika prostrana spavaća soba iz koje se pruža predivan pogled na pejzaž.

Sve ovo je dio projekta mladih arhitekata Srbije, a koliko je uspješan i koliko je zadivio svijet pokazuje činjenica da su vijest o ovoj vikendici prenjeli i vodeći svjetski magazini iz svijeta arhitekture “Wallpaper” i “Archaily“.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hm

05.11.2015 18:35

Beton???

ODGOVORITE
Name

JA

05.11.2015 18:56

Super je kome se svidja!!!Po mome gesmaku nije!

ODGOVORITE
Name

05.11.2015 21:37

Sta je gesmak? Geschmack?

Name

vss

05.11.2015 23:13

To su gluposti a ne prostorno dobro iskorištena vikendica. Originalna baraka je mnogo bolja. Sa mnogo aspekata.

ODGOVORITE
Name

HAHA

06.11.2015 06:28

Nemogu ovdje prenijeti jednu sliku brvnarice pa da vidi ovaj sto je napisao nebulozu da se ovom betonu odusevio svijet,šta je kućica !

ODGOVORITE