ЛЕ - Црно-бијела ноћ: Билбао би голеаду, отписани Партизан велико чудо!

Половина такмичења у групној фази Лиге Европе је окончана. И, супротно многим предвиђањима, фудбалери Партизана се налазе на позицији која води даље - други су у групи, после три одиграна меча. Само... Изазов пред којим су, а искуство које носе из минулих дана, од црно-белих су направили "лак улов". Бар тако кажу предвиђања пред њихов наступ против моћног Атлетик Билбаоа, тима који је у серији од пет тријумфа, који је победио српског шампиона у Београду (0:2, пре две седмице) и који ће бити домаћин Партизану овог четвртка од 20.05. Али, да ли ће бити баш тако како се Баски надају, а кладонице потврђују неретко двоцифреном квотом на првака наше земље?

Фудбал 05.11.2015 | 20:00
ЛЕ - Црно-бијела ноћ: Билбао би голеаду, отписани Партизан велико чудо!

Има повода за таква размишљања, понајвише у две чињенице. Једна је да је Атлетик фантастичан тим за наше прилике, а и за европске се не може рећи да је "мачји кашаљ", а друге је очајан низ црно-белих.

Јер, откако су победили екипу Аугзбурга у истој тој Лиги Европе (1:3), заређали су се (махом) неуспеси. Најпре 2:2 у Сурдулици са Радником. Па 3:2 против Јавора, који је имао играча мање пола сата. Па испуштен тријумф у Лучанима, где је Младост у 89. минуту стигла до 2:2. Па пораз од Металца (1:0) уз искључење Остојића, али, истини за вољу, и неке спорне судијске одлуке због којих су у Партизану били прилично бесни.

Од тог Аугзбурга, много тога се десило и у самом клубу, не само на терену.

Промењен је тренер, па је Милинковића заменио Љубинко Друловић, а стигао је, коначно, и спортски директор Партизана - такође његов бивши играч, Ивица Илиев.

И, тако израњавани, тако понижени стањем на српској фудбалској сцени, на којој су четврти, иза Звезде Борца и Чукаричког, али четврти са чак 19 бодова заостатка после 16 кола, црно-бели треба да гостују тиму који их је скоро па преслишао и у Хумској.

Отуда она предвиђања у Шпанији, и оне квоте од 1,1 до 1,2 на Атлетик, а од девет до 12 на Партизан.

Само, не играју фудбал увек квоте. Нити на терену одлучује "оно што је некад било". На терену одлучују смиреност, таленат и мудрост.

Оно прво је црно-белима до сада недостајало, али Друловић је освајањем евро-титуле са омладинцима показао да уме да укроти бурне емоције оних које предводи. Оно друго црно-бели поседују, јер не би ни били ту где јесу да је другачије. А оно треће? Од мудрости ће и зависити да ли ће се Баски ноћас радовати голеади својих љубимаца, или ће црно-бели део света славити чудо.

Коментари / 0

Оставите коментар