Шест повријеђених после сукоба навијача Динама и Звезде у Атини!

Грчка полиција саопштила је да је најмање шесторо повређених, а 10 ухапшених после сукоба српских и хрватских навијача на аеродрому у Атини.

Фудбал 05.11.2015 | 22:15
Шест повријеђених после сукоба навијача Динама и Звезде у Атини!

Амбасада Србије у Атини телефоном је обавештена о нередима на аеродрому и конзул се одмах упутио ка том месту.

Како је речено агенцији Бета, амбасада не располаже подацима о броју српских држављана укључених у сукобе, нити да ли има повређених.

Како се наводи у саопштењу грчке полиције, у тучи су коришћени ланци, бејзбол палице и боксери. Сукоб се десио дан после фудбалске утакмице у Атини између грчког Олимпијакоса и хрватског Динама из Загреба.

Грчки медији наводе да је група Срба моткама и каменицама напала око 20 хрватских навијача који су се спремали да отпутују за Загреб.

Хрватски навијачи дошли су у Атину да подрже свој клуб, док су навијачи из Србије дошли да подрже грчки Олимпијакос који је "у братским односима" са београдском Црвеном звездом, подсећају грчки медији.

До сукоба је дошло на паркингу аеродрома. Претходних дана грчка полиција је ухапсила више навијача из Хрватске и Србије због поседовања дроге, гвоздених шипки, ланаца и другог хладног оружја.

Грчка полиција је током уторка и среде привела пет српских држављана, у чијим хотелским собама су пронађени предмети који би могли бити, како је речено агенцији Бета, "употребљени у евентуалним сукобима навијача". Поред тога, полиција је на путу према Атини, код града Ларисе, због поседовања сличних предмета задржала 41 навијача, од којих су 36 српски држављани.

Коментари / 0

Оставите коментар