Šest povrijeđenih posle sukoba navijača Dinama i Zvezde u Atini!

Grčka policija saopštila je da je najmanje šestoro povređenih, a 10 uhapšenih posle sukoba srpskih i hrvatskih navijača na aerodromu u Atini.

Fudbal 05.11.2015 | 22:15
Šest povrijeđenih posle sukoba navijača Dinama i Zvezde u Atini!

Ambasada Srbije u Atini telefonom je obaveštena o neredima na aerodromu i konzul se odmah uputio ka tom mestu.

Kako je rečeno agenciji Beta, ambasada ne raspolaže podacima o broju srpskih državljana uključenih u sukobe, niti da li ima povređenih.

Kako se navodi u saopštenju grčke policije, u tuči su korišćeni lanci, bejzbol palice i bokseri. Sukob se desio dan posle fudbalske utakmice u Atini između grčkog Olimpijakosa i hrvatskog Dinama iz Zagreba.

Grčki mediji navode da je grupa Srba motkama i kamenicama napala oko 20 hrvatskih navijača koji su se spremali da otputuju za Zagreb.

Hrvatski navijači došli su u Atinu da podrže svoj klub, dok su navijači iz Srbije došli da podrže grčki Olimpijakos koji je "u bratskim odnosima" sa beogradskom Crvenom zvezdom, podsećaju grčki mediji.

Do sukoba je došlo na parkingu aerodroma. Prethodnih dana grčka policija je uhapsila više navijača iz Hrvatske i Srbije zbog posedovanja droge, gvozdenih šipki, lanaca i drugog hladnog oružja.

Grčka policija je tokom utorka i srede privela pet srpskih državljana, u čijim hotelskim sobama su pronađeni predmeti koji bi mogli biti, kako je rečeno agenciji Beta, "upotrebljeni u eventualnim sukobima navijača". Pored toga, policija je na putu prema Atini, kod grada Larise, zbog posedovanja sličnih predmeta zadržala 41 navijača, od kojih su 36 srpski državljani.

Komentari / 0

Ostavite komentar