Икер Касиљас обара рекорде Лиге шампиона!

Голман Порта Икер Касиљас из недеље у недељу поставља нове лимите у Лиги шампиона. У среду увече је поставио још један рекорд.

Фудбал 06.11.2015 | 13:20
Икер Касиљас обара рекорде Лиге шампиона!

"Не желим да ме памте као доброг голмана, желим да ме памте као доброг човека", изјавио је својевремено сјајни Икер Касиљас, легенда Реал Мадрида, који сада брани за Порто.

Икерова жеља је људска и за свако поштовање. О њему, као особи, најбоље могу да сведоче они који га заиста познају. За нас који га познајемо преко малих екрана (или смо га ретко гледали уживо) - он ће бити увек врхунски голман.

Да је он заиста један од најбољих чувара време савременог фудбала говоре и бројке.

Недавно је потукао рекорд Лиге шампиона по броју утакмица у којима није примио гол (51), престигавши тако Едвина ван дер Сара (50).

А у среду увече је са Портом забележио нови тријумф у Лиги шампиона, у гостима против Макабија из Тел Авива - 3:1.

Била би то још једна победа Касиљаса без примљеног гола, да за Макаби није досуђен (и реализован пенал) у 74. минуту. Но, и поред тога, Касиљас је у среду увече на том мечу поставио рекорд. Тачније, изједначио се са још једним Шпанцем - Ћавијем Ернандезом.

Била је то 91. победа Касиљаса у Лиги шампиона! Исто толико има и Ћави (доскорашњи играч Барселоне). Иза њих су Раул са 79 победа, Рајан Гигс 74 и Кристијано Роналдо 73.

Касиљас, дакле, има шансу да се издвоји на челу ове листе, а једини који би могао да му се приближи је његов бивши саиграч из Реала Кристијано Роналдо. Ћави не игра у Европи, Раул и Рајан Гигс су се пензионисали.

Касиљас је минулог лета, после 25 година, напустио Реал Мадрид и дошао је у Порто. Занимљиво да откако је дошао у Порто још не зна за пораз. Бранио је у 12 утакмица, на шест није примио гол, а примио је укупно осам голова.

Коментари / 0

Оставите коментар