Iker Kasiljas obara rekorde Lige šampiona!

Golman Porta Iker Kasiljas iz nedelje u nedelju postavlja nove limite u Ligi šampiona. U sredu uveče je postavio još jedan rekord.

Fudbal 06.11.2015 | 13:20
Iker Kasiljas obara rekorde Lige šampiona!

"Ne želim da me pamte kao dobrog golmana, želim da me pamte kao dobrog čoveka", izjavio je svojevremeno sjajni Iker Kasiljas, legenda Real Madrida, koji sada brani za Porto.

Ikerova želja je ljudska i za svako poštovanje. O njemu, kao osobi, najbolje mogu da svedoče oni koji ga zaista poznaju. Za nas koji ga poznajemo preko malih ekrana (ili smo ga retko gledali uživo) - on će biti uvek vrhunski golman.

Da je on zaista jedan od najboljih čuvara vreme savremenog fudbala govore i brojke.

Nedavno je potukao rekord Lige šampiona po broju utakmica u kojima nije primio gol (51), prestigavši tako Edvina van der Sara (50).

A u sredu uveče je sa Portom zabeležio novi trijumf u Ligi šampiona, u gostima protiv Makabija iz Tel Aviva - 3:1.

Bila bi to još jedna pobeda Kasiljasa bez primljenog gola, da za Makabi nije dosuđen (i realizovan penal) u 74. minutu. No, i pored toga, Kasiljas je u sredu uveče na tom meču postavio rekord. Tačnije, izjednačio se sa još jednim Špancem - Ćavijem Ernandezom.

Bila je to 91. pobeda Kasiljasa u Ligi šampiona! Isto toliko ima i Ćavi (doskorašnji igrač Barselone). Iza njih su Raul sa 79 pobeda, Rajan Gigs 74 i Kristijano Ronaldo 73.

Kasiljas, dakle, ima šansu da se izdvoji na čelu ove liste, a jedini koji bi mogao da mu se približi je njegov bivši saigrač iz Reala Kristijano Ronaldo. Ćavi ne igra u Evropi, Raul i Rajan Gigs su se penzionisali.

Kasiljas je minulog leta, posle 25 godina, napustio Real Madrid i došao je u Porto. Zanimljivo da otkako je došao u Porto još ne zna za poraz. Branio je u 12 utakmica, na šest nije primio gol, a primio je ukupno osam golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar