ЛЕ: Шта Партизан може на Сан Мамесу?!

Фудбалери Партизана гостују Атлетик Билбау од 21.05 у четвртом колу Л групе Лиге Европе.

Фудбал 05.11.2015 | 17:20
ЛЕ: Шта Партизан може на Сан Мамесу?!

Обе екипе имају по шест бодова, а шпански тим је славио у прошлом колу у Београду са 2:0. У другом мечу групе у исто време Аугзбург дочекује АЗ Алкмар.

Партизан је у паду форме и резултатској кризи, поред актуелних проблема са повредама. У последњих пет утакмица у домаћем првентсву Партизан је освојио само пет бодова и налази се на петом месту на табели.

Тренер Партизана Љубинко Друловић рекао је да да његова екипа има капацитет да се бори са најбољим екипама у Лиги Европе.

„Можемо много да добијемо у Билбау, а јасно је да бисмо били задовољни и бодом. Учинићемо све да себи олакшамо посао у групи која ће бити неизвесна до краја, можда и последњи меч са Аугзбургом одлучи о томе ко ће у други круг. Пробаћемо да се представимо у најлепшем светлу, а сигуран сам да имамо капацитет да се боримо са најбољим екипама“, рекао је Друловић.

Фудбалер Атлетик Билбаа Сабин Мерино рекао је да његова екипа не сме да се опусти пред сусрет са Партизаном.

"Одиграли смо добро у Београду, али не смемо да се опустимо пред утакмицу у Билбау, мораћемо да играмо јако од првог минута. Знамо да би нас победа приближила пласману у наредну фазу, али има још много да се игра", рекао је Мерино.

Фудбалер Партизана Стефан Бабовић одушевио је новинаре говорећи на шпанском када је истакао да био све осим пораза његове екипе била сензација.

“Идемо да уживамо у фудбалу, а стадион Сан Мамес представља једно од најлепших места за доказивање. Не видим ниједан разлог за страх. У Партизану притисак увек постоји, али је најбитније да после меча моје колеге и ја можемо у свлачионици да се погледамо у очи, да знамо да смо урадили све у покушају да направимо сензацију, јер би све осим пораза била сензација”, рекао је Бабовић.

Фудбалерима Партизана подршку ће пружати некадашњи нападач Предраг Мијатовић, који је нагласио да је ова утакмица права прилика да црно-бели покушају да изађу из резултатске кризе.

"Партизан у овом тренутку не може да се похвали добром формом, Црно-бели су у прве три утакмице у Лиги Европе показали да су екипа која жели, која хоће и која може да уради нешто више, у односу на претходне године. Остварене су две победе. Ова утакмциа је веома битна, не само резултатски, већ и због амбијента, као и да би играчи свима показали да имају квалтет. Ја сам оптимиста, мислим да су ово стварно праве утакмице“, рекао је Мијатовић.

Друловић ће на располагању имати следеће играче:

Голмани: Живковић Живко, Кљајић;
Одбрана: Фабрисио, Балажиц, Ћирковић, Бандаловски, Вулићевић, Субић, Остојић;
Везни ред: Илић, Трујић, Јевтовић, Бабовић, Лукић, Стевановић, Грбић, Нинковић, Главчић;
Напад: Божинов, Абубакар, Шапоњић.

Табела:
1. Атлетик Билбао 3 2 0 1 6:3 6
2. Партизан 3 2 0 1 6:5 6
3. АЗ Алкмар 3 1 0 2 4:5 3
4. Аугзбург 3 1 0 2 3:6 3

Коментари / 0

Оставите коментар