LE: Šta Partizan može na San Mamesu?!

Fudbaleri Partizana gostuju Atletik Bilbau od 21.05 u četvrtom kolu L grupe Lige Evrope.

Fudbal 05.11.2015 | 17:20
LE: Šta Partizan može na San Mamesu?!

Obe ekipe imaju po šest bodova, a španski tim je slavio u prošlom kolu u Beogradu sa 2:0. U drugom meču grupe u isto vreme Augzburg dočekuje AZ Alkmar.

Partizan je u padu forme i rezultatskoj krizi, pored aktuelnih problema sa povredama. U poslednjih pet utakmica u domaćem prventsvu Partizan je osvojio samo pet bodova i nalazi se na petom mestu na tabeli.

Trener Partizana Ljubinko Drulović rekao je da da njegova ekipa ima kapacitet da se bori sa najboljim ekipama u Ligi Evrope.

„Možemo mnogo da dobijemo u Bilbau, a jasno je da bismo bili zadovoljni i bodom. Učinićemo sve da sebi olakšamo posao u grupi koja će biti neizvesna do kraja, možda i poslednji meč sa Augzburgom odluči o tome ko će u drugi krug. Probaćemo da se predstavimo u najlepšem svetlu, a siguran sam da imamo kapacitet da se borimo sa najboljim ekipama“, rekao je Drulović.

Fudbaler Atletik Bilbaa Sabin Merino rekao je da njegova ekipa ne sme da se opusti pred susret sa Partizanom.

"Odigrali smo dobro u Beogradu, ali ne smemo da se opustimo pred utakmicu u Bilbau, moraćemo da igramo jako od prvog minuta. Znamo da bi nas pobeda približila plasmanu u narednu fazu, ali ima još mnogo da se igra", rekao je Merino.

Fudbaler Partizana Stefan Babović oduševio je novinare govoreći na španskom kada je istakao da bio sve osim poraza njegove ekipe bila senzacija.

“Idemo da uživamo u fudbalu, a stadion San Mames predstavlja jedno od najlepših mesta za dokazivanje. Ne vidim nijedan razlog za strah. U Partizanu pritisak uvek postoji, ali je najbitnije da posle meča moje kolege i ja možemo u svlačionici da se pogledamo u oči, da znamo da smo uradili sve u pokušaju da napravimo senzaciju, jer bi sve osim poraza bila senzacija”, rekao je Babović.

Fudbalerima Partizana podršku će pružati nekadašnji napadač Predrag Mijatović, koji je naglasio da je ova utakmica prava prilika da crno-beli pokušaju da izađu iz rezultatske krize.

"Partizan u ovom trenutku ne može da se pohvali dobrom formom, Crno-beli su u prve tri utakmice u Ligi Evrope pokazali da su ekipa koja želi, koja hoće i koja može da uradi nešto više, u odnosu na prethodne godine. Ostvarene su dve pobede. Ova utakmcia je veoma bitna, ne samo rezultatski, već i zbog ambijenta, kao i da bi igrači svima pokazali da imaju kvaltet. Ja sam optimista, mislim da su ovo stvarno prave utakmice“, rekao je Mijatović.

Drulović će na raspolaganju imati sledeće igrače:

Golmani: Živković Živko, Kljajić;
Odbrana: Fabrisio, Balažic, Ćirković, Bandalovski, Vulićević, Subić, Ostojić;
Vezni red: Ilić, Trujić, Jevtović, Babović, Lukić, Stevanović, Grbić, Ninković, Glavčić;
Napad: Božinov, Abubakar, Šaponjić.

Tabela:
1. Atletik Bilbao 3 2 0 1 6:3 6
2. Partizan 3 2 0 1 6:5 6
3. AZ Alkmar 3 1 0 2 4:5 3
4. Augzburg 3 1 0 2 3:6 3

Komentari / 0

Ostavite komentar