Калинић: Видјећу како ме навијачи Звезде памте!

"Биће занимљива атмосфера", поручују бивши играчи црвено-белих по доласку са Фенером у Београд. И Перо Антић први пут игра против Звезде од растанка.

Кошарка 05.11.2015 | 22:00
Калинић: Видјећу како ме навијачи Звезде памте!

Директним летом из Истанбула, експедиција Фенербахчеа допутовала је у четвртак ујутро на београдски аеродром, дан пред евролигашки меч против Црвене звезде Телеком (петак 20.00 часова).

Никола Калинић, један од новајлија у екипи, међу првима је напустио терминал за међународне доласке, око 8.45, и поздравио се са тим менаџером Звезде Небојшом Илићем, који је поранио да дочека госте из Истанбула.

Недуго после једног бившег играча црвено-белих појавио се и други - Перо Антић, а затим је изашао и црно-бели тандем Богдан Богдановић и Јан Весели... Много познатих лица предводио је, наравно, најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић, шеф струке истанбулског тима.

Познато је да за Антића и Калинића предстојећи меч носи додатну тежину.Наступиће против свог бившег клуба, а не тако давно - у јуну, Антић је из првог реда гледао како Калинић и саиграчи освајају прву Звездину титулу у овом веку.

"Овде сам да одрадим посао како треба. Сви знају колико волим Звезду, али кад си професионалац и кад мењаш клубове немаш избор. Први пут играм против њих и видећемо како ће да буде. Очекујем да буде пуна хала и да буде одлично. Биће нам тешко", рекао је Антић, који је први застао да разговара са новинарима.

Фенер не долази у идеалној форми у Београд. Ове сезоне игра по принципу "топло-хладно" и за собом има победу над Реалом, али и пораз од Коње или Галатасараја ове недеље.

"Имамо нови тим. Много играча било је на Европском првенству, касно су се прикључили, неке повреде су се десиле, али добро тренирамо и надамо се да ћемо ускоро ухватити прави ритам", додао је Македонац.

Упознат је и са стањем у Звезди.

"Одличан тим. И они имају доста повређених кључних играча, па су довели појачања. Треба само мало времена да се они уклопе. Имају одличног тренера, имају одличан тим... Само ће им бити потребно време", сматра Антић.

Да ли су црвено и црно-бели табори у Фенеру испратили прекјучерашњи дерби?

"Гледао сам дерби... Одлично се слажемо. Има боцкања, обавезно, то је главна прича", насмејао се Антић, после којег је пред камере и диктафоне стао и Калинић.

Попут Антића и он ће први пут играти против Звезде од када је раздужио црвено-белу опрему. То је и логично, јер је тек пре неколико месеци отишао из Звезде и за обештећење од милион евра појачао тим Жељка Обрадовића.

"Нисмо у најбољој форми, што се огледа и у резултатима. Наравно да су очекивања највећа, а то је победа. Биће занимљива атмосфера и цео амбијент, али зато смо дошли и да победимо. Ипак смо ми професионалци", рекао је Калинић о актуелном моменту свог тима.

Да ли је размишљао о томе како ће га навијачи дочекати у Арени?

"Размишљао сам о томе и сигурно ће првих пар минута бити чудно, док се не привикнем, али после тога не би требало да буде проблема. И ми смо професионалци и морамо да радимо посао као и сви други. Нема ту места за неке превелике емоције. Видећемо како су ме навијачи запамтили. Надам се да сам им остао у добром сећању", насмејао се још једном Калинић.

Звезду стиже да прати само кроз табеле и резултате.

"Гледам само кроз статистику утакмица. Нема времена да пратим уживо. Видим да су добро почели, па мали пад после повреда... Сви знају да је овде специфична атмосфера, али верујем да ће временом све то да легне и да направе још једну успешну сезону".

Како се Антић и он слажу са Богдановићем и Веселијем када дође до навијачких "пецкања"?

"Слушају, слушају", насмејао се Калинић.

Са бившим саиграчима је у контакту. У петак ће заиграти наспрам момака са којима је прошле сезоне писао клупску историју.

"Чујем се са некима редовно, мало смо се дописивали, подбадали што се каже, али све у најбољем расположењу", додао је "Калина", пре него што је пожурио у аутобус, где је увелико био остатак екипе.

"Причамо после утакмице", одложио је разговор с новинарима Богдан Богдановић. Ни Јан Весели није био причљивији, већ је пожурио у аутобус.

Коментари / 0

Оставите коментар