Kalinić: Vidjeću kako me navijači Zvezde pamte!

"Biće zanimljiva atmosfera", poručuju bivši igrači crveno-belih po dolasku sa Fenerom u Beograd. I Pero Antić prvi put igra protiv Zvezde od rastanka.

Košarka 05.11.2015 | 22:00
Kalinić: Vidjeću kako me navijači Zvezde pamte!

Direktnim letom iz Istanbula, ekspedicija Fenerbahčea doputovala je u četvrtak ujutro na beogradski aerodrom, dan pred evroligaški meč protiv Crvene zvezde Telekom (petak 20.00 časova).

Nikola Kalinić, jedan od novajlija u ekipi, među prvima je napustio terminal za međunarodne dolaske, oko 8.45, i pozdravio se sa tim menadžerom Zvezde Nebojšom Ilićem, koji je poranio da dočeka goste iz Istanbula.

Nedugo posle jednog bivšeg igrača crveno-belih pojavio se i drugi - Pero Antić, a zatim je izašao i crno-beli tandem Bogdan Bogdanović i Jan Veseli... Mnogo poznatih lica predvodio je, naravno, najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, šef struke istanbulskog tima.

Poznato je da za Antića i Kalinića predstojeći meč nosi dodatnu težinu.Nastupiće protiv svog bivšeg kluba, a ne tako davno - u junu, Antić je iz prvog reda gledao kako Kalinić i saigrači osvajaju prvu Zvezdinu titulu u ovom veku.

"Ovde sam da odradim posao kako treba. Svi znaju koliko volim Zvezdu, ali kad si profesionalac i kad menjaš klubove nemaš izbor. Prvi put igram protiv njih i videćemo kako će da bude. Očekujem da bude puna hala i da bude odlično. Biće nam teško", rekao je Antić, koji je prvi zastao da razgovara sa novinarima.

Fener ne dolazi u idealnoj formi u Beograd. Ove sezone igra po principu "toplo-hladno" i za sobom ima pobedu nad Realom, ali i poraz od Konje ili Galatasaraja ove nedelje.

"Imamo novi tim. Mnogo igrača bilo je na Evropskom prvenstvu, kasno su se priključili, neke povrede su se desile, ali dobro treniramo i nadamo se da ćemo uskoro uhvatiti pravi ritam", dodao je Makedonac.

Upoznat je i sa stanjem u Zvezdi.

"Odličan tim. I oni imaju dosta povređenih ključnih igrača, pa su doveli pojačanja. Treba samo malo vremena da se oni uklope. Imaju odličnog trenera, imaju odličan tim... Samo će im biti potrebno vreme", smatra Antić.

Da li su crveno i crno-beli tabori u Feneru ispratili prekjučerašnji derbi?

"Gledao sam derbi... Odlično se slažemo. Ima bockanja, obavezno, to je glavna priča", nasmejao se Antić, posle kojeg je pred kamere i diktafone stao i Kalinić.

Poput Antića i on će prvi put igrati protiv Zvezde od kada je razdužio crveno-belu opremu. To je i logično, jer je tek pre nekoliko meseci otišao iz Zvezde i za obeštećenje od milion evra pojačao tim Željka Obradovića.

"Nismo u najboljoj formi, što se ogleda i u rezultatima. Naravno da su očekivanja najveća, a to je pobeda. Biće zanimljiva atmosfera i ceo ambijent, ali zato smo došli i da pobedimo. Ipak smo mi profesionalci", rekao je Kalinić o aktuelnom momentu svog tima.

Da li je razmišljao o tome kako će ga navijači dočekati u Areni?

"Razmišljao sam o tome i sigurno će prvih par minuta biti čudno, dok se ne priviknem, ali posle toga ne bi trebalo da bude problema. I mi smo profesionalci i moramo da radimo posao kao i svi drugi. Nema tu mesta za neke prevelike emocije. Videćemo kako su me navijači zapamtili. Nadam se da sam im ostao u dobrom sećanju", nasmejao se još jednom Kalinić.

Zvezdu stiže da prati samo kroz tabele i rezultate.

"Gledam samo kroz statistiku utakmica. Nema vremena da pratim uživo. Vidim da su dobro počeli, pa mali pad posle povreda... Svi znaju da je ovde specifična atmosfera, ali verujem da će vremenom sve to da legne i da naprave još jednu uspešnu sezonu".

Kako se Antić i on slažu sa Bogdanovićem i Veselijem kada dođe do navijačkih "peckanja"?

"Slušaju, slušaju", nasmejao se Kalinić.

Sa bivšim saigračima je u kontaktu. U petak će zaigrati naspram momaka sa kojima je prošle sezone pisao klupsku istoriju.

"Čujem se sa nekima redovno, malo smo se dopisivali, podbadali što se kaže, ali sve u najboljem raspoloženju", dodao je "Kalina", pre nego što je požurio u autobus, gde je uveliko bio ostatak ekipe.

"Pričamo posle utakmice", odložio je razgovor s novinarima Bogdan Bogdanović. Ni Jan Veseli nije bio pričljiviji, već je požurio u autobus.

Komentari / 0

Ostavite komentar