9 намирница које ће вам поправити расположење

Уколико сте данас устале на леву ногу, ево начина да поправите своје расположење и то одмах...

Здравље 05.11.2015 | 14:00
9 намирница које ће вам поправити расположење

Намирнице које уносимо могу имати велики утицај на нашу енергију. У мозгу се догађају сложени хемијски процеси који на недостатак неке супстанце реагују нерасположењем. Ових девет намирница побољшавају ваше расположење и чине вас здравим.



Свима је познато да се осећамо боље када посегнемо за чоколадом. Чоколада ће побољшати вашу енергију али ће вам и побољшати проток крви, фокус и јасноћу. Саветује се да ваш одабир буде црна чоколада. Иако је млечна укуснија, она се углавном сведе на млеко и шећер. Квалитетна црна чоколада има већу концентрацију акртивних састојака.

Основна супстанца у нашем мозгу која чини да се осећамо добро налази се у шпаргли. Ову супстанцу у великој мери садржи и месо ћурке. Мала препорука је да не мешате шпарглу и чоколаду јер постоје велике шансе да постанете хиперактивни .

Оне ће вам дефинитивно поправити дан. Пуне су протеина, а нису масне и калоричне. Посебна погодност дагњи је поседовање витамина Б12 који храни ћелије мозга. Шкољке су веома битне за исхрану јер садрже изузетно здраве елементе.

Парадајз је богат антиоксидансима који спречавају одређена мождана запаљења и депресију, а такође врше детоксикацију организама. У овој врсти малог парадајза садржано је више антиоксиданса него у стандардном парадајзу. Занимљиво је да маслиново уље помаже у процесу апсорпције истог тако да ове две намирнице треба користити заједно.

Блитва је изузетно богата магнезиумом и хранљивим материјама, што значи да је озбиљан регулатор расположења. Као и код соје и спанаћа, ова доза магнезијума може освежити ваша осећања и помоћи вам у борби против депресије.

Веома је битно да порекло меса буде од животиње која је природно и здраво храњена, односно која је пасла доста траве у природи. Трава не садржи масти, а зато садржи хранљиве омега3 масне киселине. Ове супстанце смањују хормоне стреса и може имати позитиван ефекат када дође до топљења масти које се задржавају на стомаку. Овде битну улогу игра и гвожђе које поправља расположење и меморију.

Јогурт је коктел здравља, протеина, калцијума који помаже варењу. Уколико не уносите довољно калцијума можете осетити раздражљивост, нервозу и депресију. Ако се одлучите на грчки јогурт, добићете већу порцију протеина. Обратите пажњу на скривене калорије, шећер и високофруктуозни сируп када је реч о воћним јогуртима, упозорава Даилy Ентертаинмент.

Често сте чули да шећер и рафинисан шећер нису ни мало добри за вас, нарочито у количинама у којим их уносимо. Мед заиста може да понуди много више него шећер. Он смањује упале и депресију. Мед је сама срж енергије.

Од недавно се све више говори о добром холестеролу који се налази у јајима. Она садрже много корисних супстанци као што су витамин Д, јодид, омега3 масне киселине, цинк и још много тога што ће вам поправити дан.

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

НАРОД И ПАРЕ

06.11.2015 17:26

ЈОШ ДА НАРОД ИМА ГАЋА И ПАРА ДА КУПИ ЛЕБА.

ОДГОВОРИТЕ