Нож у леђа: Додикова антисрпска кампања

Тешко да је српски премијер Александар Вучић сумњао да је Милорад Додик највећи српски национални проблем, али ако је имао такве дилеме његов долазак у Сарајево их је дефинитивно развргао.

Република Српска 05.11.2015 | 07:50
Нож у леђа: Додикова антисрпска кампања

Додик није само камен око врата Републике Српске, већ и врло врло озбиљан проблем Србије, јер се не устручава на најпримитивнији, највулгарнији, најнижи, најљигавији, најпрљавији начин супротставити државним интересима Београда, претпостављајући им своје личне. И интересе злочиначке организације коју предводи.

Недолазак представника СНСД-а у институцијама БиХ на пријем који је организовао српски премијер јадан је и безвриједан начин показивања Додикове љутње што је Вучић (и званично доласком у Сарајево и истицањем нужности сарадње Србије и БиХ) показао потпуни отклон од шизофрене политике лидера СНСД-а. Посебно што је тим чином дао снажну подршку Савезу за промјене.

Отворена демонстрација незадовољства и јавна увреда српског премијера, коју је режирао Додик, знак је велике слабости, страха и дезоријентисаности овдашњег Кабадахије, што је, уз све речено, демонстрирао и елементарни недостатак кућног васпитања. Ништа неочекивано од Примитивца његовог калибра, који је у свом грандоманском заносу умислио да је раван српском премијеру. Премда му није ни до кољена. Не само Вучићу, већ било ком.

Сопствено политичко лудило Додик је потврдио изјавом да је “Србија у БиХ изабрала погрешног партнера”, критикујући састанак Владе Србије и Савјета министара БиХ. Тако је ударио на државну политику Србије, којој је приоритет свих приоритета добри односи са БиХ, јер је БиХ, наводио сам то неријетко, држава гдје Београд може најефикасније и најснажније демонстрирати сопствену приврженост регионалној стабилности и унапређењу односа и негирати било какве територијалне претензије.

Однос према БиХ, мјера његовог квалитета, уједно је и мјера пропусности Србије у ЕУ интеграцијама, до којих јој је итекако стало. Удар на Србију и њене односе са БиХ је удар на српске евроинтеграције. А Додик је ударио на суштину Вучићеве политике, док припадници његове Злочиначке организације српског премијера називају издајником.

Додик наставља са отвореним покушајима уцјене Србије и Вучића, не би ли их присилио да стану иза њега, али и раније, посебно сада, наишао је на одбијање и неприхватање да он, политичар локалног формата, диктира политику Србије, најзначајније државе овог дијела Европе.

Додикова антисрпска кампања и штете од ње, нажалост, не завршавају само на дневнополитичкој непријатности по Вучића, јер има далеко дубље последице: Управо због Додикових идиотских антисрпских потеза, који Републику Српску  карактеришу као највећу препреку напретку БиХ и потенцијално извориште ратног сукоба, на Косову се тамошњим Србима онемогућава Заједница српских општина, која је кључна за њихов опстанак. И у Црној Гори се на противнике власти Мила Ђукановића баца оптужба да “желе Републику Српску у Црној Гори”, с тим што се та косовска, црногорска “Република Српска” представља као препрека нормалном функционисању тих земаља; Извлачи се изведеница из Додикових покушаја да сруши БиХ.

Тешко да Србија може више трпити Додикову антисрпску кампању, која је попримила регионалне димензије! Сам Вучићев долазак у Сарајево, потписивање низа уговора између двије владе, охрабрујуће и оптимистичне изјаве и најаве побољшања сарадње, снажна су демонстрација отклона од Додика и удар на његове злочиначке планове, којима је циљ жртвовање Републике Српске због спасавања незаконито стеченог богатства.

За вјеровати је да је то само почетак српског одговора Додику и његовој антисрпској политици, пројекту уништења Срба у БиХ и њиховог довођења у неподношљив положај у Црној Гори, посебно на Косову.

Огромну политичку корист из Додиковог болесног удара на Вучића, извукао је Савез за промјене и његов лидер Младен Босић, који су успјели додатно подвући значај сопственог опредјељења да је највећи интерес РС мирна и функционална БиХ, која сарађује са Србијом.

У амбијенту тешке конфронтације са Додиковом Злочиначком Антисрпском Организацијом капитал је то немјерљиве тежине и позиција која би требало да омогући Савезу још јачу офанзиву на тешко уздрманог противника.

Политичко уклањање Додика је приоритетно и хитно и морало би бити најмањи заједнички именитељ Срба и српских политичких елита са свих страна свих ријека.

Блог Слободан Васковиц

 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

када ће тај бољи живот ваш

05.11.2015 06:59

Има неки разлог јер му се омах јуче правдао док је са Босићем разговарао опет га више подржава него све ове на слици редом јер неће да зна како је народу РС у режиму десет дугих година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мир и мир

05.11.2015 07:15

Мислим да Бају мозе Вуциц склонити када год позели и то треба уцинити,видјело се јуце колико је био нервозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јеремија

05.11.2015 10:34

Иза Милокрада стоје они којима није у интересу стабилност и економски напредак региона(њему то одговара јер у неуредјеном систему се мозе овако радити) и не нозе се лако дисквалификовати.Вуциц то добро зна. Треба испровоцирати изборе и ту ријесити ствар јер сви други нацини би се могли обити о главу овом напаценом народу.

Name

ВРС РВИ

05.11.2015 14:07

Ако је главоња Србин ја сам Марко Краљевић. Он је психопата, лопов и мафијаш. Што се Вучића тиче он се савија како вјетар дува (како му Брисел нареди). Када се све сабере и одузме мало је остало начина да се направи неко праведно рјешење.

Name

ВИЗИОНАРСКИ

05.11.2015 07:16

Посматрано дугороцно (а мозда и на краци рок) Додикова изјава је доказ да у Вуцицу, и поред свих оцајницких покусаја, није насао, и неце имати, пкдрску. Другим ријецима, најава Додиковог дефинитивног краја, иако су многи мислили да га је Вуциц прихватио након уцестали заједницких сусрета и "сликања за новине". Медјутим, Додикови опоненти и љути непријатељи немају превисе разлога да се радују да це се то брзо десити. То су процеси који трају и по неколико година, јер је теско некога ископати, сасјеци и спалити ако је висе од деценије пустао корјене у "плодно" босанско тло и, сто је јос горе, у медјувремену се толико обогати да јос дуго тим прљавим парама мозе да се одрзава у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зути новциц

05.11.2015 07:36

Увјек је било ако цовјеку комплет село неваља треба тразити проблем у себи.Не Миле ронхил него Миле Титаник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аман замах

05.11.2015 08:14

Гледао сам емисију на ФТВ,гост је био Додик и у једној реченици,пред водитељицом,дамом каже: "неможе то тако,кад се неком дигне у сарајеву...."

Name

Никола

05.11.2015 07:40

Додика хитно уклонити, тј ухапсити јер је стварна опасност за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браву

05.11.2015 07:40

Браво Васковицу не само добар писац него познаваоц прилика али како да то схвати народ који готово и не цита ниста вец се информисе скусајуци бајке о великом србину из бакинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

05.11.2015 07:51

Нити шта одузети нити додати.Анализа за десетку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зиззу

05.11.2015 08:05

БАЈА ЈЕ САМ СЕБЕ НОКАУТИРАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

05.11.2015 08:06

Нема висе само слога србина спасава,убили је турци давно

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.баја

05.11.2015 08:33

Не сваљуј кривњу на Турке види бају како све унисти и покраде.

Name

херцеговац

05.11.2015 08:06

Свака част Васковићу,овом тексту нису потребни коментари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

05.11.2015 08:12

Село гори а Баја се цеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

05.11.2015 08:13

Људи моји ста је боље? Нови рат сто га Додо провоцира и мало фали да до тога додје или мир и бољи зивот сто зели и БиХ и Србија.Доду под хитно смијенити и у прдекану да би смо зивјели у миру и надати се бољем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер написо.

05.11.2015 08:30

Вуциц Зна да тако мозе сацувати РС у миру, наравно да је БиХ БР. 1 за Србију као прво РС као друго скоро милијарду евра иде у Српски будзет због размена Робе БиХ и Србије. Да људи имају у РС добар посао и исто тако у Федерацији, ста ме онда друго интересује? Лако је Додику он се накупио пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

интуиција

05.11.2015 08:44

Јуце је резим дозивио дефинитиван слом тако писмено су их одрадили и матирали неце се лако предати али су демонтирани бице јос трзаја који це их јос висе уплести у своју мрезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

05.11.2015 08:53

Онај ко се у рату није борио за Републику СрБску, ставио свој живот на коцку, тај ће да је и уништи. Дезертери и лопови јавно ће рећи да је воле више од мајке рођене, само да би своје личне интересе остварили, и обогатили се на туђим мукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чини ми се,

05.11.2015 09:07

Напаћени и опљачкани дио становника Републике Српске би ускоро коначно могао добити новогодишњи поклон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНГСТЕР

05.11.2015 09:25

ТЕШКО ЈЕ ГАНГСТЕРА СКИНУТИ И СРБИЈА СЕ МУЧИЛА СА ЗЕМУНСКИМ КЛАНОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се не заборави

05.11.2015 11:09

17.мај 2012.завршни митинг Бориса Тадића пред други круг пресједничких избора.Додик је подржао Бориса Тадића а не Томисалава Николића.То Вучић никада није заборавио.Рекао је да је СНС маргинална политичка фигура,побачај на изборима... Да се присјетимо: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=WДсyгзи3о2М

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Генгстер

05.11.2015 11:30

Управу си, али кад народу досади као у Србији они направе најуспеснију акцију на Балкану. Операција САБЉА и тако оцисте све. Али у РС то није никако могуце, засто? Зато сто цела полиција РС су криминалци Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

05.11.2015 15:14

БРАВО ВАСКОВИЋУ! СВЕ ЈЕ ТАКО. НИШТА НИЈЕ ИЗМИШЉЕНО. НАС ВОДИ ЈЕДАН ПСИХОПАТА И ТАКВИ ГА ПОДРЖАВАЈУ. ЊЕГА НОРМАЛАН ЧОВЈЕК НЕ МОЖЕ ПОДРЖАТИ.

ОДГОВОРИТЕ