Новак и Рафа 46. пут? Није далеко...

Ако се састану у полуфиналу Мастерса у Паризу, Ђоковић ће имати прилику да први пут изједначи скор у међусобним сусретима.

Тенис 04.11.2015 | 23:30
Новак и Рафа 46. пут? Није далеко...

Уколико не буде изненађења, Новак Ђоковић и Рафаел Надал одмериће снаге у полуфиналу Мастерса у Паризу. Њихов евентуални сусрет у престоници Француске био би 46. од када играју у професионалној конкуренцији.

Уз дуеле обојице тенисера са Роџером Федерером, Нолетов и Рафин ривалитет представља сигурано један од највећих данашњице, али и у историји тениса.

Ђоковић има 22 победе, Надал 23, тако да ће меч у Паризу донети јединствену прилику за Србина да први пут у профи каријери изједначи скор са Шпанцем.

"Краљ шљаке" је међусобним дуелима у једном тренутку, средином 2009. године, водио 14:3, али је српски тенисер временом смањивао разилику да би коначно дошао у ситуацију да евентуалном победом у Паризу стигне до 23:23.

У последњих седам дуела шест пута је славио Ђоковић, док је Рафа последњи низ има 2013, када је српског тенисера победио три пута заредом - у полуфиналима Ролан Гароса и Мастерса у Канади, односно у финалу УС Опена.

Све бољи Надал није имао већих проблема против Лукаша Росола у 2. колу Мастерса у Паризу. Шпанац је Чеху препустио само четири гема за сат и два минута. Пре само недељу дана Росол је у Базелу прилично намучио Надала - 1:6, 7:5, 7:6.

Ђоковић се у другом колу састаје са 14. носиоцем Жилом Симоном.

До сусрета Новака и Рафе у полуфиналу има још много да се игра, а у њиховом делу костура жреба су Стен Вавринка, Томаш Бердих, Жо-Вилфред Цонга, Виктор Троицки...

Коментари / 0

Оставите коментар