Novak i Rafa 46. put? Nije daleko...

Ako se sastanu u polufinalu Mastersa u Parizu, Đoković će imati priliku da prvi put izjednači skor u međusobnim susretima.

Tenis 04.11.2015 | 23:30
Novak i Rafa 46. put? Nije daleko...

Ukoliko ne bude iznenađenja, Novak Đoković i Rafael Nadal odmeriće snage u polufinalu Mastersa u Parizu. Njihov eventualni susret u prestonici Francuske bio bi 46. od kada igraju u profesionalnoj konkurenciji.

Uz duele obojice tenisera sa Rodžerom Federerom, Noletov i Rafin rivalitet predstavlja sigurano jedan od najvećih današnjice, ali i u istoriji tenisa.

Đoković ima 22 pobede, Nadal 23, tako da će meč u Parizu doneti jedinstvenu priliku za Srbina da prvi put u profi karijeri izjednači skor sa Špancem.

"Kralj šljake" je međusobnim duelima u jednom trenutku, sredinom 2009. godine, vodio 14:3, ali je srpski teniser vremenom smanjivao raziliku da bi konačno došao u situaciju da eventualnom pobedom u Parizu stigne do 23:23.

U poslednjih sedam duela šest puta je slavio Đoković, dok je Rafa poslednji niz ima 2013, kada je srpskog tenisera pobedio tri puta zaredom - u polufinalima Rolan Garosa i Mastersa u Kanadi, odnosno u finalu US Opena.

Sve bolji Nadal nije imao većih problema protiv Lukaša Rosola u 2. kolu Mastersa u Parizu. Španac je Čehu prepustio samo četiri gema za sat i dva minuta. Pre samo nedelju dana Rosol je u Bazelu prilično namučio Nadala - 1:6, 7:5, 7:6.

Đoković se u drugom kolu sastaje sa 14. nosiocem Žilom Simonom.

Do susreta Novaka i Rafe u polufinalu ima još mnogo da se igra, a u njihovom delu kostura žreba su Sten Vavrinka, Tomaš Berdih, Žo-Vilfred Conga, Viktor Troicki...

Komentari / 0

Ostavite komentar