Мустафа: Косово спремно за УНЕСКО

Премијер Косова Иса Мустафа изјавио је да Косово заслужује да постане члан Унеска, као и да Србија не би требало да омета Косово на том путу.

Србија 04.11.2015 | 19:50
Мустафа: Косово спремно за УНЕСКО

Мустафа је, на конференцији за новинаре са министром образовања, науке и технологије, Арсимом Бајрамијерм, рекао да Косово треба да постане члан Унеска, јер верује у вредности ове организације.

Он је казао да би Србија требало да буде свесна онога што је урадила у прошлости и да не би требало да омета процес пријема Косова у Унеско.

"Србија се није опаметила после онога што је урадила, дискриминишући наш народ. Није постала свесна својих поступака и она данас даје себи за право да лобира против чланства Косова у Унеску.

Тиме Србија дискриминише наше грађане, не само Албанце, већ и Србе, Бошњаке, Роме, Ашкалије, Турке и Египц́ане", казао је Мустафа.

Мустафа је рекао да су изјаве српских званичника и представника Српске православне цркве неприхватљиве и неаргументоване и изразио уверење да ц́е Косово добити подршку за чланство у Унеску.

Мустафа је додао да одлука о пријему Косова у Унеско не би значила губитак било које стране већ, како је оценио, "победу човечанства".

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СССС

04.11.2015 19:09

НЕ СЕРИ МАЈМУНЕ ПОПАЛИЛИ И УНИШТИЛИ СТЕ ВИШЕ ДЕСЕТИНА ХАРМОВА А САДА БИ ДА ГЛУМИШ ЧОВЕЧАНСТВО.САМИ ПОЛАКО И ТУРЦИ СУ ВЛАДАЛИ 500 Г. ПА СУ ИТЕРАНИ.ШЉАМ,ШЉАМ И ОПЕТ ШЉАМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

04.11.2015 19:15

Мустафа не зна ста Труцка!!!Б....А Цитава!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

04.11.2015 21:53

Јадна им Мајка боље нексе не играју нека оставе на Миру Србску Земљу.јел ако се Срби наљуте бице им мала Албанија.

Name

Вале

05.11.2015 10:51

Косово је Илирска земља а зна се ко су Илири,нису Срби са карпата сигурно.