Mustafa: Kosovo spremno za UNESKO

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da Kosovo zaslužuje da postane član Uneska, kao i da Srbija ne bi trebalo da ometa Kosovo na tom putu.

Srbija 04.11.2015 | 19:50
Mustafa: Kosovo spremno za UNESKO

Mustafa je, na konferenciji za novinare sa ministrom obrazovanja, nauke i tehnologije, Arsimom Bajramijerm, rekao da Kosovo treba da postane član Uneska, jer veruje u vrednosti ove organizacije.

On je kazao da bi Srbija trebalo da bude svesna onoga što je uradila u prošlosti i da ne bi trebalo da ometa proces prijema Kosova u Unesko.

"Srbija se nije opametila posle onoga što je uradila, diskriminišući naš narod. Nije postala svesna svojih postupaka i ona danas daje sebi za pravo da lobira protiv članstva Kosova u Unesku.

Time Srbija diskriminiše naše građane, ne samo Albance, već i Srbe, Bošnjake, Rome, Aškalije, Turke i Egipćane", kazao je Mustafa.

Mustafa je rekao da su izjave srpskih zvaničnika i predstavnika Srpske pravoslavne crkve neprihvatljive i neargumentovane i izrazio uverenje da će Kosovo dobiti podršku za članstvo u Unesku.

Mustafa je dodao da odluka o prijemu Kosova u Unesko ne bi značila gubitak bilo koje strane već, kako je ocenio, "pobedu čovečanstva".

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SSSS

04.11.2015 19:09

NE SERI MAJMUNE POPALILI I UNIŠTILI STE VIŠE DESETINA HARMOVA A SADA BI DA GLUMIŠ ČOVEČANSTVO.SAMI POLAKO I TURCI SU VLADALI 500 G. PA SU ITERANI.ŠLJAM,ŠLJAM I OPET ŠLJAM.

ODGOVORITE
Name

JA

04.11.2015 19:15

Mustafa ne zna sta Trucka!!!B....A Citava!!!

ODGOVORITE
Name

Kosovo

04.11.2015 21:53

Jadna im Majka bolje nekse ne igraju neka ostave na Miru Srbsku Zemlju.jel ako se Srbi naljute bice im mala Albanija.

Name

Vale

05.11.2015 10:51

Kosovo je Ilirska zemlja a zna se ko su Iliri,nisu Srbi sa karpata sigurno.