Грчка полиција покварила хулиганима "журку"!

Договорени сукоби навијача Олимпијакоса и Звезде, са једне, и навијача загребачког Динама и Панатинаикоса, са друге стране, нису се догодили захваљујући акцији полиције у Атини. Ухапшено 50-ак навијача Динама.

Фудбал 04.11.2015 | 17:20
Грчка полиција покварила хулиганима "журку"!

Лов на хулигане у Атини!

Атинска полиција чини све да спречи сукобе навијача Олимпијакоса и Црвене звезде против навијача Динама из Загреба и Панатинаикоса. За сада полицији успева да ситуацију држи под контролом.

У ноћи између понедељка и уторка догодио се инцидент када је група навијача Олимпијакоса (према сведочењима, њих 30-ак) напало четири особе у таксију, претпостављајући за њих да су навијачи Динама из Загреба, који су допли на утакмицу Лиге шампиона. Поломили су стакла на такси возилу, гађали их бакљама, димним бомбама... Према последњим, незваничним информацијама, изгледа да то нису били навијачи из Хрватске, већ црногорски држављани.

У уторак увече здружени хулигани Олимпијакоса и Звезде, како преносе грчки медији, ишли су по граду тражећи хулигане Динама, које помажу атински Панатинаикос.

Грчки медији наводе да је у ноћи између уторка и среде, на тргу Монастираки, у самом центру Атине, дошло до мањег сукоба супротстављених страна (епилог: неколико ухапшених, двојица повређених хулигана, разбијен по који излог), као и да је полиција спречила много веће нереде, који су били на помолу.

Наиме, око 500 навијача Олимпијакоса и Звезде долазило је из Пиреја у центар Атине у потрази за ривалским табором, али је полиција успела да их врати одакле су кренули.

Према истим изворима, чак половина од стотинак пристиглих навијача Динама, завршила је у притвору (информација је потврђена из хрватске амбасаде у Атини, која их је добила од атинске полиције), а полиција им је запленила пиротехнику, као и друго наоружање (палице, "боксерке"...). А и они који су "претекли" тешко да ће доћи до стадион "Караискаки" у Пиреју на вечерашњу утакмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар