Јелена изгубила, али и даље може да прође! Андреа изгубила 6:0, 6:0!

Српска тенисерка Јелена Јанковић изгубила је од Чехиње Каролине Плишкове са 6:4, 3:6, 6:2 у другом колу Ц групе WТА турнира у кинеском Жухаију. Андреа Петковић, немачка тенисерка рођена у Тузли, доживела је убедљив пораз од Карле Суарес Наваро на WТА турниру у Жухаију – 6:0, 6:0.

Тенис 04.11.2015 | 15:40
Јелена изгубила, али и даље може да прође! Андреа изгубила 6:0, 6:0!

Јанковићева и Плишкова имају по једну победу, а о пласману у полуфинале одлучиваће меч између Чехиње и Италијанке Саре Ерани.

Пласман међу четири најбоље тенисерке избориће само победница групе, а важно је знати да је Јелена први меч добила са 2-0 у сетовима.

Андреа Петковић, немачка тенисерка рођена у Тузли, доживела је убедљив пораз од Карле Суарес Наваро на WТА турниру у Жухаију – 6:0, 6:0.

Андреа, тренутно 24. тенисерка света, мучила се са коленом, тражила је и медицински тајм аут, а упркос томе што није узела нити гем, смогла је снаге да загрли противницу на мрежи.

Укупно је Петковићева узела само 21 поен, а Суарес Наваро ће за пролаз даље из Б групе играти са Украјинком Јелином Свитолином.

У првом мечу одиграном у оквиру Д групе вицешампионка УС опена Роберта Винчи победила је Светлану Кузњецову са 6:4, 6:4, а у тој групи налази се и Каролина Вознијацки.

Турнир у Жухаију игра се за наградни фонд од 2.150.000 долара, а на њему учествују тенисерке од деветог до 20. места на WТА листи. Оне су подељене у четири групе по три, а само победнице иду у полуфинале.

Коментари / 0

Оставите коментар