Патријарх: Не примајте Косово у Унеско

Патријарх српски Иринеј упозорио је данас православни свет да су Срби на Косову и Метохији и светиње Српске православне цркве у великој опаности, јер, како је навео, поборници тзв. државе Косово желе да чланством у Унеску присвоје српске цркве и манастире.

Србија 04.11.2015 | 13:03
Патријарх: Не примајте Косово у Унеско

СПЦ стога позива православни народ и све којима је стало до права и правде у свету, да се успротиве учлањењу тзв. државе Косово у Унеско, што би, како наводи, било равно хуманитарној катастрофи, односно уништавању српских православних светиња, а тиме и светске баштине.

Све релевантне информације о томе, објављено је на сајту СПЦ, могу се пронаћи на порталу хттпс://савеwорлдхеритаге.орг/

"Заштитимо српску и светску духовну и културну баштину - проширите што више можете путем интернета и социјалних мрежа у наредних пет дана. Тако бисмо заједничким напорима и овим путем упознали међународну јавност са озбиљношћу ситуације и високим степеном угрожености духовних и културних светиња српског народа на Косову и Метохији", наводи се на сајту СПЦ.

Уверени смо, наводи се у саопштењу које је потписао патријарх Иринеј, да би овакав вид информисања помогао да многи, којима ове чињенице нису доступне, буду обавештени брже и ефикасније.

"То ће верујемо помоћи да чланови Генералне скупштине Унеско, упркос свим притисцима, ипак донесу праведну одлуку пре коначног гласања на предстојећој седници и сачувају српску и светску баштину у Јужној српској покрајини.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

16 плата низашто

04.11.2015 12:12

Овоме би најбоље било да буде политичар ако није већ савјетник Баји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коца

04.11.2015 13:07

И овај је гарант на грбачи граџана РС тј. на додиковој платном листи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

04.11.2015 13:17

Ваша цветости на тражење Републике СРБије и Међународне Заједнице СПЦ је незаконито протјерала са Косова и Метохије Владику Артемија и његове монахе, и зато сада СРБски Народ само стиже ЗАКОНОМ ЖИВОТА казна Божија. НЕ МОЖЕ СЕ СЛУЖИТИ И БОГУ И ЂАВОЛУ!

ОДГОВОРИТЕ