Patrijarh: Ne primajte Kosovo u Unesko

Patrijarh srpski Irinej upozorio je danas pravoslavni svet da su Srbi na Kosovu i Metohiji i svetinje Srpske pravoslavne crkve u velikoj opanosti, jer, kako je naveo, pobornici tzv. države Kosovo žele da članstvom u Unesku prisvoje srpske crkve i manastire.

Srbija 04.11.2015 | 13:03
Patrijarh: Ne primajte Kosovo u Unesko

SPC stoga poziva pravoslavni narod i sve kojima je stalo do prava i pravde u svetu, da se usprotive učlanjenju tzv. države Kosovo u Unesko, što bi, kako navodi, bilo ravno humanitarnoj katastrofi, odnosno uništavanju srpskih pravoslavnih svetinja, a time i svetske baštine.

Sve relevantne informacije o tome, objavljeno je na sajtu SPC, mogu se pronaći na portalu https://saveworldheritage.org/

"Zaštitimo srpsku i svetsku duhovnu i kulturnu baštinu - proširite što više možete putem interneta i socijalnih mreža u narednih pet dana. Tako bismo zajedničkim naporima i ovim putem upoznali međunarodnu javnost sa ozbiljnošću situacije i visokim stepenom ugroženosti duhovnih i kulturnih svetinja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se na sajtu SPC.

Uvereni smo, navodi se u saopštenju koje je potpisao patrijarh Irinej, da bi ovakav vid informisanja pomogao da mnogi, kojima ove činjenice nisu dostupne, budu obavešteni brže i efikasnije.

"To će verujemo pomoći da članovi Generalne skupštine Unesko, uprkos svim pritiscima, ipak donesu pravednu odluku pre konačnog glasanja na predstojećoj sednici i sačuvaju srpsku i svetsku baštinu u Južnoj srpskoj pokrajini.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

16 plata nizašto

04.11.2015 12:12

Ovome bi najbolje bilo da bude političar ako nije već savjetnik Baji.

ODGOVORITE
Name

Коца

04.11.2015 13:07

И овај је гарант на грбачи граџана РС тј. на додиковој платном листи.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

04.11.2015 13:17

Ваша cветости на тражење Републике СРБије и Међународне Заједнице СПЦ је незаконито протјерала са Косова и Метохије Владику Артемија и његове монахе, и зато сада СРБски Народ само стиже ЗАКОНОМ ЖИВОТА казна Божија. НЕ МОЖЕ СЕ СЛУЖИТИ И БОГУ И ЂАВОЛУ!

ODGOVORITE