ЛШ - најава: Може ли Арсенал да понови чудо?!

Фудбалери Арсенала покушаће на гостовању против Бајерн Минхена у утакмици четвртог кола да забележе другу победу у Групи Ф Лиге шампиона.

Фудбал 04.11.2015 | 12:40
ЛШ - најава: Може ли Арсенал да понови чудо?!

Арсенал је пре две недеље у Лондону славио са 2:0 против немачког клуба и тако забележио прву победу ове сезоне у Лиги шампиона.

Екипи Арсена Венгера је потребна победа у Минхену у утакмици четвртог кола, како би задржала реалне шансе за пласман у осмину финала.

Арсенал је на последња два гостовања у Минхену освојио четири бода. Прошле сезоне у осмини финала Лиге шампиона, лондонски тим је одиграо нерешено са Баварцима, а у сутрашњи меч улази с надом да ће остварити исти резултат.

У Атини ће се састати Олимпијакос и Динамо из Загреба. Грчки тим је у Загребу пре две недеље тријумфовао са 1:0, и на тај начин дошао до друге победе у Лиги шампиона. Динамо је у прва три кола остварио само једну победу, па им је против Олимпијакоса потребан тријумф, како би остали у трци за пласман у наредну фазу такмичења.

Фудбалери Роме ће пред својим навијачима против Бајера из Леверкузена у мечу Групе Е покушати да дођу до првог тријумфа у Лиги шампиона. Пре две недеље у Немачкој виђен је спектакулран меч који је завршен без победника, иако је виђено чак осам голова. Рома уочи сутрашње утакмице заузима последње место у групи са два бода, пет мање од лидера Барселоне и два мање од другопласираног Бајера.

Барселона, која је у пре две недеље славила на гостовању, пред својим навијачима не би требало да има много проблема против БАТЕ Борисова. Евентуалном победом и поразом Роме или Леверкузена, екипа Луиса Енрикеа ће изборити пласман у осмину финала.

Доста узбуђења се очекује у Групи Г, где ће у Лондону првак енглеске Челси који се налази у великој резултатској кризи, против Динама из Кијева тражити другу победу у Лиги шампиона. Британски медији последњих дана спекулишу да ће тренер Челсија Жозе Морињо добити отказ за викенд, јер у Премијер лиги његова екипа после 11. кола заузима 15. место са 11 бодова, па би меч против Динама могао да му буде последњи на клупи ’Плаваца’.

Челси у Групи Г заузима треће место са четири бода, док је Динамо други са пет.

У другом мечу Групе Г у Израелу се састају последњепласирани Макаби из Тел Авива и првопласирани Порто. Израелски тим до сада у Лиги шампиона није освојио ни бод, а сутра ће имати изузетно тежак задатак против Порта, који би победом у Тел Авиву дошао на корак од пласмана у осмину финала најјачег европског такмичења.

Лион ће у утакмици Групе Х дочекати Зенит из Санкт Петербурга, а Гент ће угостити Валенсију. Зенит је у прва три кола остварио три тријумфа, па је сада надомак пласмана у наредну фазу Лиге шампиона, док би Лион у случају пораза изгубио све шансе за пласман у наредну фазу такмичења, пошто после три утакмице има један бод. Белгијски Гент се налази у истој ситуацији као и Лион, па против Валенсије која има седам бодова мора да тражи победу уколико жели да се пласира у наредну фазу такичења.

Све утакмице четвртог кола Лиге шампиона на програму су у среду од 20.45.

Лига шампиона, четврто коло:

Група Е:
20.45 Барселона – БАТЕ Борисов
20.45 Рома – Бајер Леверкузен
Табела: Барселона 7, Бајер Леверкузен 4, БАТЕ Борисов 3, Рома 2

Група Ф:
20.45 Бајерн – Арсенал
20.45 Олимпијакос – Динамо Загреб
Табела: Бајерн 6, Олимпијакос 6, Арсенал 3, Динамо Загреб 3

Група Г:
20.45 Челси – Динамо Кијев
20.45 Макаби Тел Авив – Порто
Табела: Порто 7, Динамо Кијев 5, Челси 4, Макаби Тел Авив 0

Група Х:
20.45 Гент – Валенсија
20.45 Лион – Зенит
Табела: Зенит 9, Валенсија 6, Гент 1, Лион 1

Коментари / 0

Оставите коментар