Двапут је замахнуо да ме закоље

"Видео сам да му је рука положена уз бок и да нешто скрива. Инстинктивно сам се измакао, али је успео да ме убоде. Други замах сам блокирао и ударио га у главу“.

Србија 03.11.2015 | 22:20
Двапут је замахнуо да ме закоље

Тако је Томо Ћулафић (19) на јучерашњем давању исказа пред тужиоцем Вишег тужилаштва описао напад Американца Лукаса В. (17) који се догодио пре девет дана на београдском Калемегдану.

Ћулафић се јуче у пратњи адвоката Горана Петронијевића појавио у Палати правде, а поред њих у канцеларији тужиоца били су присутни и отац малолетног нападача, али и представници америчке амбасаде у Београду. Како незванично сазнајемо, Ћулафић је описао и околности које су претходиле сукобу.

"Седео сам на клупи са пријатељима када сам чуо да нас нека група момака позива са улице. Мислио сам да су то моји другари с којима смо се мало пре тога мимоишли. Спустио сам се до улице, видео сам да су то неки странци".

Тражили су ми марихуану, ваљда су мислили да сам дилер.

Кад сам их одбио, један од њих иступио је из групе и замахнуо нечим ка мени. Инстинктивно сам се измакао и осетио ударац.

"Нисам видео нож. Кад је други пут замахнуо, блокирао сам ударац и отвореном шаком га ударио по глави", рекао је младић.

Адвокати одбране сматрају да могу да докажу да њихов клијент није одговоран за сукоб.

"Верујемо да постоји основ да докажемо да је у конкретном случају сукоб изазвао оштећени, да је наш малолетни клијент том приликом поступао у самоодбрани, и да су том приликом и оштећени и малолетно лице задобили само лаке телесне повреде", пише у изјави адвоката одбране Михајла Бакрача за „Блиц“.

Он потврђује да је отац Лукаса В. хтео да се сретне са Томовим оцем, али каже да су информације о нагодби „нетачне“.

Извор: Блиц

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

зито

03.11.2015 21:47

Ко је послао Американце у Србију ?! Туристи се овако не понашају !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСУДИТИ АМЕРИЧКИ

03.11.2015 22:15

ПА КАД ОНИ НАС СУДЕ АМЕРИЧКИ И МИ ЊИХ ТРЕБАМО СУДИТИ АМЕРИЧКИ, ЈЕДНО ДЕСЕТ ГОДИНА, ПА ДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И лове Русиа

04.11.2015 00:19

Е мој брате...Србија је потписала такав споразум да ниједном Америцком градјанину не мозе да се суди...ма ста год да уради на њеној територији...Једино могу да свале кривицу на овог финог момка који се бранио од њихових наказа.

Name

Михаило Микић

04.11.2015 01:50

Нема у СРБији судија које би судије по закону јер одавно у СРБији закона нема.

Name

Мики

04.11.2015 05:43

Е јест ти паметан одговор свака цаст... Не би га написао ни десетогодисњак. Онај ко је за било ста одговарат це,укљуцујуци и србе.

Name

неста не вјерујам

04.11.2015 03:30

Цулсафицу 19 година, вец провео висе од године у затвору. Криминални досије му има 2 странице и сад њему присо странац и пробао га ни мење ни висе него заклати ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.11.2015 04:40

Два пута понавља да није видио шта му је у руци, а тврди да га је покушао заклати. Невјероватно шта све људи могу измислити, јер свједока није било или ви у свом тексту то нисте навели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

04.11.2015 06:29

Покусај убиства засто није ухапсен засто је пустен да оде из земље ?????Ово нигде у свету нема у таквим слуцајевима лице се обавезно задрзава.Мислите да це га амери сад испоруцит и да је момак подлегао.

ОДГОВОРИТЕ