Dvaput je zamahnuo da me zakolje

"Video sam da mu je ruka položena uz bok i da nešto skriva. Instinktivno sam se izmakao, ali je uspeo da me ubode. Drugi zamah sam blokirao i udario ga u glavu“.

Srbija 03.11.2015 | 22:20
Dvaput je zamahnuo da me zakolje

Tako je Tomo Ćulafić (19) na jučerašnjem davanju iskaza pred tužiocem Višeg tužilaštva opisao napad Amerikanca Lukasa V. (17) koji se dogodio pre devet dana na beogradskom Kalemegdanu.

Ćulafić se juče u pratnji advokata Gorana Petronijevića pojavio u Palati pravde, a pored njih u kancelariji tužioca bili su prisutni i otac maloletnog napadača, ali i predstavnici američke ambasade u Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, Ćulafić je opisao i okolnosti koje su prethodile sukobu.

"Sedeo sam na klupi sa prijateljima kada sam čuo da nas neka grupa momaka poziva sa ulice. Mislio sam da su to moji drugari s kojima smo se malo pre toga mimoišli. Spustio sam se do ulice, video sam da su to neki stranci".

Tražili su mi marihuanu, valjda su mislili da sam diler.

Kad sam ih odbio, jedan od njih istupio je iz grupe i zamahnuo nečim ka meni. Instinktivno sam se izmakao i osetio udarac.

"Nisam video nož. Kad je drugi put zamahnuo, blokirao sam udarac i otvorenom šakom ga udario po glavi", rekao je mladić.

Advokati odbrane smatraju da mogu da dokažu da njihov klijent nije odgovoran za sukob.

"Verujemo da postoji osnov da dokažemo da je u konkretnom slučaju sukob izazvao oštećeni, da je naš maloletni klijent tom prilikom postupao u samoodbrani, i da su tom prilikom i oštećeni i maloletno lice zadobili samo lake telesne povrede", piše u izjavi advokata odbrane Mihajla Bakrača za „Blic“.

On potvrđuje da je otac Lukasa V. hteo da se sretne sa Tomovim ocem, ali kaže da su informacije o nagodbi „netačne“.

Izvor: Blic

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

zito

03.11.2015 21:47

Ko je poslao Amerikance u Srbiju ?! Turisti se ovako ne ponašaju !

ODGOVORITE
Name

OSUDITI AMERIČKI

03.11.2015 22:15

PA KAD ONI NAS SUDE AMERIČKI I MI NJIH TREBAMO SUDITI AMERIČKI, JEDNO DESET GODINA, PA DA.

ODGOVORITE
Name

I love Rusia

04.11.2015 00:19

E moj brate...Srbija je potpisala takav sporazum da nijednom Americkom gradjaninu ne moze da se sudi...ma sta god da uradi na njenoj teritoriji...Jedino mogu da svale krivicu na ovog finog momka koji se branio od njihovih nakaza.

Name

Михаило Микић

04.11.2015 01:50

Нема у СРБији судија које би судије по закону јер одавно у СРБији закона нема.

Name

Miki

04.11.2015 05:43

E jest ti pametan odgovor svaka cast... Ne bi ga napisao ni desetogodisnjak. Onaj ko je za bilo sta odgovarat ce,ukljucujuci i srbe.

Name

nesta ne vjerujam

04.11.2015 03:30

Culsaficu 19 godina, vec proveo vise od godine u zatvoru. Kriminalni dosije mu ima 2 stranice i sad njemu priso stranac i probao ga ni menje ni vise nego zaklati ???

ODGOVORITE
Name

Mirko

04.11.2015 04:40

Dva puta ponavlja da nije vidio šta mu je u ruci, a tvrdi da ga je pokušao zaklati. Nevjerovatno šta sve ljudi mogu izmisliti, jer svjedoka nije bilo ili vi u svom tekstu to niste naveli.

ODGOVORITE
Name

snouden

04.11.2015 06:29

Pokusaj ubistva zasto nije uhapsen zasto je pusten da ode iz zemlje ?????Ovo nigde u svetu nema u takvim slucajevima lice se obavezno zadrzava.Mislite da ce ga ameri sad isporucit i da je momak podlegao.

ODGOVORITE