Докторка оптужена због смрти дјевојчице

Једанаест мјесеци од смрти малене Нејле Бајрић која је 10. децембра прошле године преминула у санитетском возилу на путу од брчанске Болнице ка Клиничком центру у Тузли, Тужилаштво дистрикта је на основу проведених истражних радњи прикупило доказе и подигло, а Основни суд потврдио, оптужницу против докторке Ферхате Шећербеговић, педијатра специјалисте на Дјечјем одјељењу брчанске Болнице.

Босна и Херцеговина 03.11.2015 | 15:20
Докторка оптужена због смрти дјевојчице

" Оптуженој се ставља на терет да је обављајући своју докторску дјелатност примијенила очито неприкладан начин лијечења чиме је код малољетне Б.Н. проузроковала тешко нарушавање здравља и постојећу болест знатно погоршала, а на тај начин починила тешко кривично дјело против здравља људи које се доводи у везу с кривичним дјелом несавјесног лијечења", објаснила је супштину оптужнице портпарол Основног суда у Брчком, Јелена Лакић.

Нејла је преминула у присуству медицинске сестре и своје мајке Заде, у санитетском возилу без пратње љекара и одговарајуће интервентне опреме. Породица Бајрић је, уз подршку суграђана који су организовали чак и мирне протесте, упорно инсистирала да се смрт дјевојчице истражи и процесуира вођена жељом, како и данас истиче - да се њихова трагедија никоме не понови.

"Ја имам још једно дијете, родићу још једно, а око мене је пуно дјеце којима треба адекватна и професионална здравствена заштита а не јавашлук коме се мора стати у крај. Моје Нејле висе нема, моја је трагедија за цијели живот, али сам била и остала одлучна да се оно што смо ми доживјели због самовоље и осионости, никоме висе не понови", казала је након потврђивања оптужнице Зада Бајрић и нагласила да ће "само осуђујућа пресуда бити барем дјелимичма сатисфакција за губитак и бројне опструкције у току истраге".

За наведена кривична дјела кривичним законом Брчко дистрикта прописана је казна затвора од једне до осам година. У брчанској Болници нису жељели коментарисати исход истраге али истичу да ће након званичног пријема оптужнице поступити по Закону о раду и суспендовати докторку Шећербеговић с посла до окончања судског поступка.

Погледајте прилог из Дневника 1 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

XY

03.11.2015 19:45

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ! СВАКОГ КО НЕСАВЈЕСНО ОБАВЉА СВОЈ ПОСАО ТРЕБА САНКЦИОНИСАТИ. СТРАШНО! ТА ДР ЈЕ ОЧИТО ПОГРИЈЕШИЛА ПРОФЕСИЈУ. БОЉЕ ДА СЕ МАКНЕ САМА НЕГО ДА ЈОШ КОГА УСМРТИ СВОЈИМ НЕСАВЈЕСНИМ РАДОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@@@@@@@

03.11.2015 22:51

Има њих таквих колико хоцете,и ја сам замало своје дијете изгубила ако немаш пара доктори најбољи су нешколовани неће да гледају у дијете,,,,милион дијагноза ти дају а ниједна није тацна,,,,,захваљујући вези сто је заласно и парама срећа па сам имала моје дијете је спашено,,,,,,,,,, треба јој дати доживотни затвор јер мала дуса се не може вратити,,,,,,,родитељима желим сабур

ОДГОВОРИТЕ