Мурињо: Играчи ми вјерују, биће све у реду!

Тренер Челсија Жозе Мурињо очи у очи са медијима после новог пораза у Премијер лиги. "Једини кривац сам ја. За моје играче учинићу све", рекао је, као и: "Играчи ми верују, а новинарске инсинуације су тужне". Тери: "Он је најбољи".

Фудбал 04.11.2015 | 18:00
Мурињо: Играчи ми вјерују, биће све у реду!

Пре више од 10 година, после финала Лиге шампиона који је освојио са Портом, тадашњи тренер португалског тима Жозе Мурињо изјавио је да зна да ће једног дана доћи лоше време, киша, порази, посртања...

На ово га је подсетио његов пријатељ јуче, пославши му те изјаве, а Мурињо их је данас, у сусрету са новинарима, после пораза од Ливерпула (1:3), да каже ово:

"Рекао сам тада и да ћу лоше резултате прихватити достојанствено као што је тада велики успех".

Жозе Мурињо је под великим притиском после очајних резултата Челсија у Премијер лиги, медији на Острву му уручују отказ свако мало, али он се не да.

Упитан да ли је разговарао са газдом Челсија, богатим Русом Романом Абрамовичем, одговорио је:

"Не морам на то да вам одговорим... Очекујем да останем овде до краја текућег уговора, а то значи четири године или нешто мање - три године и седам месеци".

Мурињо истиче да ће наставити да преузима кривицу на себе за лоше резултате, уз поруку:

"За моје играче урадићу све и тако ће увек бити".

Он је рекао и да нису тачне информације да је тражио од својих играча да промене игру, као и да и даље верује да ће се све преокренути, да није изгубио самопоуздање... Оценио је и да је више фактора утицало на лоше резултате у Премијер лиги.

"Да је реч о само једном проблему, то би било лако решити, али није, овде је више фактора... И то је све што ћу вам рећи тим поводом", додао је у свом стилу.

Каже да је и серија лоших резултата "ново за њега", али да се труди да превазиђе ситуацију.

"Покушавам сваки дан да анализирам, припремам тренинге и утакмице... То радим сваког дана. Зато сам и добар (у овоме што радим). Да сам лош, овакви резултати би дошли раније... Једанаест година после тог финала Лиге шампиона, стекао сам приличну отпорност у овом послу, на природу фудбалске игре, а ја сам у овом тренутку стабилан и довољно јак да се суочим са овом ситуацијом", рекао је Португалац.

Каже и да су играчи уједињени и да су глупости приче да постоји побуна против њега, наравно уз обавезни осврт на писање медија:

"Ви оптужујете младе фудбалере за неискреност, побуну. Да ја вас оптужим тако, да сте непоштен новинар, верујем да би вас то много изнервирало и вероватно бисте предузели неке правне кораке против мене. На крају крајева, то је питање за играче, не за мене. Ја знам да они дају све од себе на тренинзима и да су уједињени".

Потом је дошао ред и на играче да кажу нешто, односно на њиховог изабраног представника, реч је о капитену Џону Терију, који је рекао да тим "100% уз тренера", за којег је рекао да је "најбољи на свету".

О могућности да Мурињо добије отказ, Тери је рекао:

"Не, до тога неће доћи. Клуб је показао веру у најбољег тренера у својој историји. Мурињо је далеко најбољи тренер са којим сам радио. И верујем да ће се све преокренути у нашу корист. Не ако, не али. Сигуран сам да ће се то догодити и он ће остати на клупи до краја сезоне и биће овде и када ја престанем да играм фудбал. Он ће овај клуб одвести напред".

Конференција за новинаре одржана је поводом утакмице против кијевског Динама у Лиги шампиона, а о томе је Мурињо рекао да верује да ће Челси ићи даље. Са првог или другог места у групи, али ће ићи даље.

О СУДИЈАМА...
Мурињу смета то што тренери не смеју да причају о суђењу, а исто тако и то што се судије не оглашавају, јер... "Тренери, било да побеђују или губе, морају да изађу пред новинаре. Ако ви очекујете до нас да стално причамо отворено и искрено, а прете нам казне... добијаћете само досадне одговоре. Навијачи желе да виде и осете страст, то је оно што их занима. Било је судијских одлука које су нам нашкодиле, а било је и биће оних које су нам ишле у прилог. Против Вест Бромвича ме судија Марк Клатенбург искључио. Видео сам га поново у суботу (против ЛИверпула). Разумели смо се да се не разумемо.Разговарали смо у четири ока, иза затворених врата. Тренер мора да изађе пред ТВ и медије и тада његова страст излази на видело. А то навијачи желе да виде. То што се тренер занима за фудбал, прича страствено, али онда добије казну. Тешко је и судијама, такође. Они имају тежак посао, морају брзо да доносе одлуке. Дајте и њима прилику да кажу шта мисле".

Коментари / 0

Оставите коментар