Ко је крив за дупле наплатне рампе?

Центар јавне безбједности Бањалука поднио је извјештај тужилаштву против четири одговорна лица Јавног предузећа Путеви. Извјештај је поднесен против два бивша директора Младена Лазендића и Недељка Кнежевића.

Република Српска 03.11.2015 | 15:00
Ко је крив за дупле наплатне рампе?

Њих двојица терете се да су оштетили Путеве за милионски износ градњом наплатних рампи мимо Закона. Два бивша директора одбацују такве наводе тврдећи да за све постоје Одлуке Владе као И да је спорни Закон накнадно измијењен.

У извјештају пише да нису испуњени услови за прављење наплатних кућица због чега оне никада нису пуштене у рад.
Недељко Кнежевић бивши директор путева тврди да је када је преузео функцију директора готово сав посао био завршен. Појашњава и да Закон није прекршен, да је градња кућица пратила Одлуке Владе а да је спорни закон измјењен тек 2013 године двије године након изградње наплатних рампи.

Градњом кућица мимо Закона како наводе у полицији начињена је штета путевима од 1 385 000 марака. Штета јесте начињена путевима сагласни су и Кнежевић и Лазендић али не дјеловањем Путева јер је неко свјесно иако је знао да постоје кућице одобрио градњу нових кућица.

Евидентно јесте да су кућице на којима се сада врши наплата путарине постављене након кућица које су поставили Путеви. Два бивша директора увјеравају да је о свему било обавијештено министарство саобраћаја детаљно јер су реконструкцију брзе цесте уз помоћ кредита Путеви условили градњом кућица, што је и одобрено. Садашњи министар не зна за тако нешто. Тврди да министарство није дало одобрење.

Наплатне кућице Путева свега су неколико километара од наплатних кућица Аутопутева Српске и немају никакву улогу. Прича о двије наплатне рампе актуелизована је саобраћајним несрећама са смртним исходом на рампи у Клашницама. У августу је министар саобраћаја Недјо Трнинић обећао скоро уклањања беспотребних наплатних кућица.

Погледајте прилог из Дневника 1 БН ТВ

БН ТВ 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

КРИВАЦ

03.11.2015 14:02

О П О З И Ц И Ј А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дио од много

03.11.2015 15:17

Шта су та двојица урадила, ово су мрвице... Имају дворце, возни парк као принчеви, живе као филмске звијезде, разбацују се... Лазендић отишао у инвалидску пензију па игра тенис, вози моторе (бајкер), вози авионе и ужива у дворцу код Челинца... Упућени кажу да су "тешки" бар по 5 милиончића...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

03.11.2015 15:41

Нема кривца. Куцице су резервне у слуцају поплава или земљотреса. Најјбоље и једине у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

03.11.2015 16:15

А зна ли о том свему ишта бивши министар Недељко Чубриловић? Да у том грму можда не лежи зец а не у грму на Чемерници?

ОДГОВОРИТЕ
Name

инге

03.11.2015 16:22

Обе наплатне рампе су на погрешном мјесту. Мораће бити изградјена трећа ниже маховљанске петље. А ове обе уклоњене. Уз то, ова друга, измедју тунела, која је недавно пуштена у рад, урадјена је као да се ради о пограничном прелазу, као да ће ту бити смјештена погранична полиција и цариници. Ишло се на то да се ту направи што више којекаквих градјевинских објеката не би ли се опрало што више пара из буџета. Вриједи подсјетити да на читавом том "аутопуту" недостаје завршни, такозвани хабајући слој асфалта. Иначе тај нови аутопут већ изгледа као да је урадјен и пуштен у промет прије бар 30 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сима дебели

03.11.2015 17:01

Е ето криви су градјани и народ па нико бре не иде у затвор за несто сто је украо или проневјерио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxц

03.11.2015 17:49

Инстант магистар Кнезевиц,мултимилионер,ван б.луке понаса се као сеик ,по београду еxтра скупе зурке!!

Name

ПУТЕВИ РС

04.11.2015 05:37

УВИЈЕК САМ СЕ ПИТАО ШТА ЋЕ ТУ ДОК СУ БИЛЕ У ИЗГРАДЊИ. ПА НЕ МУГУ ПРАВИТИ РАМПУ У ПОЛА ГРАДА Ти исти људи сједе на великим функцијама.

ОДГОВОРИТЕ