Ko je kriv za duple naplatne rampe?

Centar javne bezbjednosti Banjaluka podnio je izvještaj tužilaštvu protiv četiri odgovorna lica Javnog preduzeća Putevi. Izvještaj je podnesen protiv dva bivša direktora Mladena Lazendića i Nedeljka Kneževića.

Republika Srpska 03.11.2015 | 15:00
Ko je kriv za duple naplatne rampe?

Njih dvojica terete se da su oštetili Puteve za milionski iznos gradnjom naplatnih rampi mimo Zakona. Dva bivša direktora odbacuju takve navode tvrdeći da za sve postoje Odluke Vlade kao I da je sporni Zakon naknadno izmijenjen.

U izvještaju piše da nisu ispunjeni uslovi za pravljenje naplatnih kućica zbog čega one nikada nisu puštene u rad.
Nedeljko Knežević bivši direktor puteva tvrdi da je kada je preuzeo funkciju direktora gotovo sav posao bio završen. Pojašnjava i da Zakon nije prekršen, da je gradnja kućica pratila Odluke Vlade a da je sporni zakon izmjenjen tek 2013 godine dvije godine nakon izgradnje naplatnih rampi.

Gradnjom kućica mimo Zakona kako navode u policiji načinjena je šteta putevima od 1 385 000 maraka. Šteta jeste načinjena putevima saglasni su i Knežević i Lazendić ali ne djelovanjem Puteva jer je neko svjesno iako je znao da postoje kućice odobrio gradnju novih kućica.

Evidentno jeste da su kućice na kojima se sada vrši naplata putarine postavljene nakon kućica koje su postavili Putevi. Dva bivša direktora uvjeravaju da je o svemu bilo obaviješteno ministarstvo saobraćaja detaljno jer su rekonstrukciju brze ceste uz pomoć kredita Putevi uslovili gradnjom kućica, što je i odobreno. Sadašnji ministar ne zna za tako nešto. Tvrdi da ministarstvo nije dalo odobrenje.

Naplatne kućice Puteva svega su nekoliko kilometara od naplatnih kućica Autoputeva Srpske i nemaju nikakvu ulogu. Priča o dvije naplatne rampe aktuelizovana je saobraćajnim nesrećama sa smrtnim ishodom na rampi u Klašnicama. U avgustu je ministar saobraćaja Nedjo Trninić obećao skoro uklanjanja bespotrebnih naplatnih kućica.

Pogledajte prilog iz Dnevnika 1 BN TV

BN TV 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

KRIVAC

03.11.2015 14:02

O P O Z I C I J A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Dio od mnogo

03.11.2015 15:17

Šta su ta dvojica uradila, ovo su mrvice... Imaju dvorce, vozni park kao prinčevi, žive kao filmske zvijezde, razbacuju se... Lazendić otišao u invalidsku penziju pa igra tenis, vozi motore (bajker), vozi avione i uživa u dvorcu kod Čelinca... Upućeni kažu da su "teški" bar po 5 miliončića...

ODGOVORITE
Name

Bl

03.11.2015 15:41

Nema krivca. Kucice su rezervne u slucaju poplava ili zemljotresa. Najjbolje i jedine u regionu.

ODGOVORITE
Name

Hm

03.11.2015 16:15

A zna li o tom svemu išta bivši ministar Nedeljko Čubrilović? Da u tom grmu možda ne leži zec a ne u grmu na Čemernici?

ODGOVORITE
Name

inge

03.11.2015 16:22

Obe naplatne rampe su na pogrešnom mjestu. Moraće biti izgradjena treća niže mahovljanske petlje. A ove obe uklonjene. Uz to, ova druga, izmedju tunela, koja je nedavno puštena u rad, uradjena je kao da se radi o pograničnom prelazu, kao da će tu biti smještena pogranična policija i carinici. Išlo se na to da se tu napravi što više kojekakvih gradjevinskih objekata ne bi li se opralo što više para iz budžeta. Vrijedi podsjetiti da na čitavom tom "autoputu" nedostaje završni, takozvani habajući sloj asfalta. Inače taj novi autoput već izgleda kao da je uradjen i pušten u promet prije bar 30 godina.

ODGOVORITE
Name

sima debeli

03.11.2015 17:01

E eto krivi su gradjani i narod pa niko bre ne ide u zatvor za nesto sto je ukrao ili pronevjerio.

ODGOVORITE
Name

xxc

03.11.2015 17:49

Instant magistar Knezevic,multimilioner,van b.luke ponasa se kao seik ,po beogradu extra skupe zurke!!

Name

PUTEVI RS

04.11.2015 05:37

UVIJEK SAM SE PITAO ŠTA ĆE TU DOK SU BILE U IZGRADNJI. PA NE MUGU PRAVITI RAMPU U POLA GRADA Ti isti ljudi sjede na velikim funkcijama.

ODGOVORITE