У јами Радача пронађени људски посмртни остаци

Овлаштене службене особе, које по налогу Тужилаштва БиХ, проводе ексхумацију на јами Радача, пронашле су посмртне остатке, на дубини од око 50 метара.

Босна и Херцеговина 03.11.2015 | 14:12
У јами Радача пронађени људски посмртни остаци

Пронађено је више костију и посмртних остатака, укључујући кости лобање, вилице и друге кости људског поријекла.

Посмртни остаци биће прослијеђени на даљу идентификацију и форензичку обраду, ради утврђивања идентитета особа којима припадају.

По налогу Тужилаштва БиХ, дужи временски период, врши се ексхумација у јами Радача, јер постоје информације да се у јами налазе посмртни остаци већег броја жртава српске и бошњачке националности, страдалих '92,'93 и '95. године.

Рад на овој ексхумацији отежава ситуација на терену, јер се ради о изузетно дубокој природној јами, у којима су према прикупљеним доказима, бацана тијела жртава, која се налазе на великој дубини, посута земљом и бетоном, а потрагу отежава и присуство неексплодираних минско-експлозивних средстава, па се ради о врло тешкој локацији за процес ексхумације, у којем учествују и алпинистички тимови полицијских агенција.

Тужилац и стручни сарадници, из Посебног одјељења за ратне злочине, у протеклом периоду су координишући процес ексхумације, на терену провели више од 100 дана, по свим временским условима.

Процес ексхумације, којим координишу тужилац из Посебног одјељења за ратне злочине, а у којем учествују представници институција за тражење несталих, љекар судске медицине, као и представници полицијских агенција, интензивно се наставља и даље.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дује.

03.11.2015 19:05

КАД ЋЕ КРВНИЦИ ИЗАЋИ ПРЕД ЛИЦЕ ПРАВДЕ?

ОДГОВОРИТЕ