Џеј Џеј: Играћу још за репрезентацију!

Јелена Јанковић и поред тога што се 2012. опростила од наступа за Фед куп тим, тврди да још није рекла последњу реч у селекцији Србије.

Тенис 04.11.2015 | 10:20
Џеј Џеј: Играћу још за репрезентацију!

Јелена Јанковић је посвећена наступима на WТА туру, где је ове године освојила две титуле, у финишу - у Гвангжуу и Хонгконгу.

Осим тога Јелена размишља и о репрезентативним наступима за Фед куп селекцију Србије.

Иако је 2012. године, после пораза у финалу Светске групе од Чешке у Прагу, наговестила завршетак каријере у националном тиму, Џеј Џеј се после три године паузе ипак вратила под заставу Србије.

Она је у априлу на мечу за повратак Србије у Светску групу ИИ против Парагваја била на списку селектора Татјане Јечменице Јевтић, и уз екипу у Новом Саду, али због повреде није била спремна да игра.

Наговештава да би коначно могла да заигра за Србију у фебруару против Шпаније у првом колу Фед купа у Краљеву.

"Наравно да ћу играти на том мечу. Радујем се том тешком дуелу, али и што ћемо играти у срцу Шумадије. Никада Фед куп тим није играо у том делу Србије и сигурна сам да ће атмосфера бити савршена. Очекујем да ћемо имати велику подршку публике коју су имали и наши играчи у Дејвис купу. Имаћемо тешког противника, али ако Србија заигра у најјачем саставу надам се најбољем", рекла је у интервјуу за "Спортски журнал" Јелена.

Она је објаснила да је репрезентација за њу и даље императив.

"Одувек сам била тимски играч, тенисерка којој је национални дрес увек био на првом месту. Играла сам и повређена, и кад сам примала блокаде за болове у леђима, чак и завршавала меч на једној нози, као у Кошицама. Те тренутке, иако болне, не бих мењала ни за шта у мојој каријери, ни за једну титулу... Репрезентација је мој императив", нагласила је Јанковићева.

Она је објаснила како је дошло до тога да пре три године најави крај репрезентативне каријере.

"Најтеже ми је било у финалу у Прагу 2012. када нам је измакла титула у Фед купу. Тада сам се повукла јер сам сматрала да младе играчице треба да осете шта значи играти за своју земљу и колика је то одговорност и борба за национални успех. Мислила сам да се нећу више вратити и због тога што је моје тело после разноразних повреда било ровито, тако да ни на турнирима нисам имала успеха. Признајем да сам погрешила јер једно је мислити, а друго оно што осећаш", рекла је Џеј Џеј.

Она ће имати додатни мотив на мечу у фебруару, јер уколико заигра у Краљеву против Шпаније, Јелена Јанковић постаће рекордер наше земље по броју победа, одиграних мечева, али година наступа у Фед купу, укључујући и играчице које су раније наступале под заставом СФРЈ.

"Тешко ми је пало кад је наша репрезентација испала из Светске групе и осетила сам потребу да помогнем да се вратимо тамо где мислим да заслужујемо да будемо. Желим још да се такмичим за нашу земљу и да на крају раширим заставу Србије као знак победе. То су тренуци које сваки играч носи у срцу. То су посебни моменти који ме испуњавају и који су ми увек били на првом месту. Чињеница да ћу оборити рекорд против на мечу против Шпаније као играчица са највећим бројем игара за своју земљу чини ме веома поносном и срећном", нагласила је Јелена Јанковић, која у Фед купу има скор од 34 победе и 14 пораза.

Коментари / 0

Оставите коментар