ЛШ: Хаос у Атини! Похапшене и ''Делије''!

РАТ У АТИНИ! Навијачи Олимпијакоса напали "Бед Блу Бојсе", "делије" ухапшене код Ларисе! Шокантне вести стижу из Грчке дан уочи дуела Олимпијакоса и Динама у Лиги шампиона. У понедељак увече, група од 30-ак хулигана, навијача Олимпијакоса, напала је такси у којем су била четворица навијача из Загреба, а само пука срећа спречила је смрт четврорице припадника “Бед Блу Бојса”!

Фудбал 03.11.2015 | 15:20
ЛШ: Хаос у Атини! Похапшене и ''Делије''!

Хрватски “Јутарњи лист” пише да се у Пиреју спрема рат, пошто су навијачи Динама стигли у посету навијачима ПАО-а, а “Делије” присталицама Олимпијакоса.

Наиме, како извештавају грчки медији, четворица Хрвата у понедељак у Атини сели су у такси и тражили од возача да их одвезе до Пиреја. Међутим, на једној од раскрсница у центру града, припадници групе “Гате 7” су мотоциклима препречили пут аутомобилу, и кацигама и палицама разбили ветробранско стакло које се разлетело по навијачима Бед Блу Бојсима.

Потом су на задње седиште бацили бакље и димне бомбе које су буквално запалиле Динамове навијаче. На сву срећу, Хрвати су некако успели да отворе врата и побегли нападачима.

Како пише “Јутарњи лист”, ово је тек најава тежих окршаја који се очекују током данашњег и сутрашњег дана, будући да су према Грчкој у групи тек кренули Динамови навијачи, пријатељи Панатхинаикосових Гате 13, али и навијачи Црвене звезде који су добили “другарски” позив збратимљених навијача Олимпијакоса.

Наводно, већина од тих навијача Динама има изречене судске забране одласка на утакмице јер су евидентирани као хулигани Ц категорије. Једни су се одлучили да се аутомобилима домогну Атине, други су отишли авионом из Букурешта и Будимпеште, а на све то, Грци су обећали на сваког навијача Динама "дати два своја човека, што би требало створити праву малу уличну герилу са само једним циљем: обрачуном с хулиганима Олимпијакоса", пише "Јутарњи лист". Нема дилеме, грчка полиција имаће у наредна два дана тежак задатак...

Подсетимо да су Динамо и Олимпијакос још раније, уз пристанак Европске фудбалске уније (УЕФА), договорили да се мечеви одиграју без гостујућих навијача, баш због страха од доласка навијача Звезде. Меч у Загребу одигран пре две недеље протекао је без инцидената, а није било присталица Олимпијакоса.

Ухапшене "делије" у близини Ларисе

Грчка полиција ухапсила је у уторак ујутру групу навијача Црвене звезде која је пошла на Олимпијакоса и Динама.

У контроли близу града Ларисе, полиција је привела навијаче махом из Републике Српске, њих 41 преносе грчки медији, код којих је пронађен већи број пиротехничких средстава, палица и металних шипки. Они су одмах упућени тужиоцу и задржани су у притвору, међутим, у Атини се очекује још око 250 "делија"

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стока

03.11.2015 14:41

Стока сељацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад извини

03.11.2015 17:41

Придружи се овим пургерашима пошто си и сам стока бар тако себе називаш а ја и вјерујем да јеси.

ОДГОВОРИТЕ