LŠ: Haos u Atini! Pohapšene i ''Delije''!

RAT U ATINI! Navijači Olimpijakosa napali "Bed Blu Bojse", "delije" uhapšene kod Larise! Šokantne vesti stižu iz Grčke dan uoči duela Olimpijakosa i Dinama u Ligi šampiona. U ponedeljak uveče, grupa od 30-ak huligana, navijača Olimpijakosa, napala je taksi u kojem su bila četvorica navijača iz Zagreba, a samo puka sreća sprečila je smrt četvrorice pripadnika “Bed Blu Bojsa”!

Fudbal 03.11.2015 | 15:20
LŠ: Haos u Atini! Pohapšene i ''Delije''!

Hrvatski “Jutarnji list” piše da se u Pireju sprema rat, pošto su navijači Dinama stigli u posetu navijačima PAO-a, a “Delije” pristalicama Olimpijakosa.

Naime, kako izveštavaju grčki mediji, četvorica Hrvata u ponedeljak u Atini seli su u taksi i tražili od vozača da ih odveze do Pireja. Međutim, na jednoj od raskrsnica u centru grada, pripadnici grupe “Gate 7” su motociklima preprečili put automobilu, i kacigama i palicama razbili vetrobransko staklo koje se razletelo po navijačima Bed Blu Bojsima.

Potom su na zadnje sedište bacili baklje i dimne bombe koje su bukvalno zapalile Dinamove navijače. Na svu sreću, Hrvati su nekako uspeli da otvore vrata i pobegli napadačima.

Kako piše “Jutarnji list”, ovo je tek najava težih okršaja koji se očekuju tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, budući da su prema Grčkoj u grupi tek krenuli Dinamovi navijači, prijatelji Panathinaikosovih Gate 13, ali i navijači Crvene zvezde koji su dobili “drugarski” poziv zbratimljenih navijača Olimpijakosa.

Navodno, većina od tih navijača Dinama ima izrečene sudske zabrane odlaska na utakmice jer su evidentirani kao huligani C kategorije. Jedni su se odlučili da se automobilima domognu Atine, drugi su otišli avionom iz Bukurešta i Budimpešte, a na sve to, Grci su obećali na svakog navijača Dinama "dati dva svoja čoveka, što bi trebalo stvoriti pravu malu uličnu gerilu sa samo jednim ciljem: obračunom s huliganima Olimpijakosa", piše "Jutarnji list". Nema dileme, grčka policija imaće u naredna dva dana težak zadatak...

Podsetimo da su Dinamo i Olimpijakos još ranije, uz pristanak Evropske fudbalske unije (UEFA), dogovorili da se mečevi odigraju bez gostujućih navijača, baš zbog straha od dolaska navijača Zvezde. Meč u Zagrebu odigran pre dve nedelje protekao je bez incidenata, a nije bilo pristalica Olimpijakosa.

Uhapšene "delije" u blizini Larise

Grčka policija uhapsila je u utorak ujutru grupu navijača Crvene zvezde koja je pošla na Olimpijakosa i Dinama.

U kontroli blizu grada Larise, policija je privela navijače mahom iz Republike Srpske, njih 41 prenose grčki mediji, kod kojih je pronađen veći broj pirotehničkih sredstava, palica i metalnih šipki. Oni su odmah upućeni tužiocu i zadržani su u pritvoru, međutim, u Atini se očekuje još oko 250 "delija"

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stoka

03.11.2015 14:41

Stoka seljacka

ODGOVORITE
Name

Nikad izvini

03.11.2015 17:41

Pridruži se ovim purgerašima pošto si i sam stoka bar tako sebe nazivaš a ja i vjerujem da jesi.

ODGOVORITE