АБА: Вријеме је за први дерби сезоне!

Кошаркаши Црвене звезде од 18 часова дочекују Партизан у првом овосезонском ‘вечитом’ дербију у оквиру деветог кола АБА лиге.

Кошарка 03.11.2015 | 16:20
АБА: Вријеме је за први дерби сезоне!

‘Црвено-бели’ су пред сусрет са вечитим ривалом на четвртој позицији са пет победа и два пораза, док је Партизан на самом зачељу са обрнутим скором.

Оба тима имала су велике проблеме у протеклих неколико недеља – Црвена звезда због бројних повреда и густог распореда који доноси играње Евролиге, а Партизан због касних долазака играча и уигравања у ходу.

Тренер шампиона Србије Дејан Радоњић рекао је да његова екипа не бежи од епитета фаворита, али да је познато да је дерби посебна утакмица.

“У дербију се заборавља шта је било пре њега и однос квалитета пада у воду јер играчи излазе на паркет са можда и највећом мотивацијом. Надам се да ћемо мотивацијом, концентрацијом и одговорном игром доћи до бодова. То нам је најважније”, нагласио је Радоњић.

Према речима тренера Звезде, играчи Партизана ће желети да се покажу у добром светлу.

„Партизан постепено гради тим и сада је у вероватно најјачем тиму пред дуел против нас. Изузетно поштујем све што је Партизан радио ових година и та тежина ношења црно-белог дреса носи обавезу да у дербију буду и можда изнад својих тренутних могућности“, рекао је Радоњић.

На другој страни, тренер Партизана Петар Божић, који ће први пут водити екипу на ‘вечитом’ дербију, најављује да ће његов тим фаворизованом ривалу одговорити великом борбом.

“Звезда је фаворит, а ми имамо своје жеље и снове, уз екстремну мотивацију, коју дерби сам по себи поспешује. Волели бисмо да после утакмице ништа себи не замеримо по питању приступа и борбености. Моменти неискуства и среће делили су нас од бољег краја у досадашњем делу. Звезди морамо да одговоримо борбом и агресијом, захтевам максимум што се тога тиче, а остало ће доћи као производ тога”, истакао је Божић.

Преостала два српска клуба у регионалном такмичењу одиграла су своје мечеве током викенда. Мега је декласирала Сутјеску са 101:72, док је Металац поражен од Будућности са 83:72.

АБА лига, осмо коло:

петак, 30. октобар
Мега Лекс – Сутјеска 101:72

субота, 31. октобар
Задар – Олимпија 67:56
Крка – МЗТ Скопље 72:68
Будућност – Металац 83:72

недеља, 1. новембар
Цибона – Игокеа 86:72
Тајфун – Цедевита 67:78

уторак, 3. новембар
18.00 Црвена звезда – Партизан

Табела:
1. Будућност 7-1
2. Мега Лекс 6-2
3. Цедевита 5-3
4. Црвена звезда 5-2
5. Олимпија 4-4
6. МЗТ 4-4
7. Задар 4-4
8. Крка 4-4
9. Игокеа 4-4
10. Металац 3-5
11. Цибона 3-5
12. Сутјеска 2-6
13. Тајфун 2-6
14. Партизан 2-5

Коментари / 0

Оставите коментар