Меша: Позван Раде Крунић, отпао Стојан Врањеш!

Селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић саопштио је списак од 28 фудбалера за предстојећи двомеч са Републиком Ирском у баражу за пласман на ЕУРО 2016.!

Фудбал 03.11.2015 | 22:40
Меша: Позван Раде Крунић, отпао Стојан Врањеш!

Оно што на први поглед упада у очи у односу на претходно окупљање „змајева“ је изостанак Бањалучанина Стојана Врањеша из варшавске Легије и позивање везисте Емполија Радета Крунића.

Позван је очекивано и суспендовани везњак Евертона Мухамед Бешић, који ће имати право наступа у реваншу у Даблину.

"Мислим да су играчи урадили оно што се од њих тражило, показали су карактер, жељу, вољу и да сами можемо одлучити о својој судбини и пласману на ЕУРО", казао је Баждаревић.

Селектор БиХ је образложио позив Крунићу.

"Он јако добро игра и у будућности треба рачунати на њега. Својим играма је то заслужио и јако је сретан што смо га контактирали", додао је Меша.

Селектор „змајева“ се осврнуо и на противничку екипу која има проблема с здравственим билтеном.

"Њима мотива не недостаје. Те повреде и ствари које се дешавају неће умањити њихову жељуи вољу. Не желим никоме да је пуно повријеђено играча, али ако буде повријеђених то ће нам у неку руку олакшати ситуацију“.

Окупљање репрезентативаца БиХ је 9. новембра, а први меч игра се четири дана касније на зеничком "Билином пољу". Реванш је 16. новембра у Даблину.

Генерални секретар Фудбалског савеза БиХ Јасмин Баковић имао је само ријечи хвале о досадашњем раду селектора.

"Када је селектор преузео репрезентацију били смо на зачељу табеле, али смо у тој ситуацији знали шта хоћемо и имли смо свој план и визију. Баждаревић је са сарадницима поставио ствари на своје мјесто. Желимо истаћи карактер играча и дошли смо у ситуацију да поново играмо бараж", рекао је Јасмин Баковић.

Било је ријечи и о продужењу Мешиног уговора са Савезом.

"Баждаревић има важећи уговор и он траје док смо у игри да води и док учествујемо у квалификацијама и Европском првенству. Обављени су разговори и постоји добра воља да се продужи сарадња. 6. новембра би се могло и то питање разматрати, али у овом моменту је најважније да се фокусирамо на ове двије утакмице", додао је генсек ФС БиХ.

"Позвао бих навијаче да нас подрже гласно, али спортски и у духу фер плеја", подвукао је Баковић.

СПИСАК "ЗМАЈЕВА"

Голмани: Асмир Беговић, Јасмин Бурић, Ибрахим Шехић

Дефанзивци: Менсур Мујџа, Емир Спахић, Тони Шуњић, Ермин Бичакчић, Огњен Врањеш, Сеад Колашинац, Един Цоцалић, Еврин Зукановић, Марин Аничић

Везни ред: Мухамед Бешић, Миралем Пјанић, Срђан Граховац, Харис Медуњанин, Анел Хаџић, Тино Сушић, Сенад Лулић, Сејад Салиховић, Раде Крунић

Нападачи: Един Вишћа, Милан Ђурић, Армин Хоџић, Ермин Зец, Изет Хајровић, Ведад Ибишевић, Един Џеко.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

04.11.2015 04:50

Надам се да че Ђурић бити у стартној постави, јер је он највише заслужан што је БИХ изборила бараж.Убјеђен сам да че гинути на терену.Овим не спорим учинак других играча, али што јест,јест.

ОДГОВОРИТЕ