Meša: Pozvan Rade Krunić, otpao Stojan Vranješ!

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević saopštio je spisak od 28 fudbalera za predstojeći dvomeč sa Republikom Irskom u baražu za plasman na EURO 2016.!

Fudbal 03.11.2015 | 22:40
Meša: Pozvan Rade Krunić, otpao Stojan Vranješ!

Ono što na prvi pogled upada u oči u odnosu na prethodno okupljanje „zmajeva“ je izostanak Banjalučanina Stojana Vranješa iz varšavske Legije i pozivanje veziste Empolija Radeta Krunića.

Pozvan je očekivano i suspendovani veznjak Evertona Muhamed Bešić, koji će imati pravo nastupa u revanšu u Dablinu.

"Mislim da su igrači uradili ono što se od njih tražilo, pokazali su karakter, želju, volju i da sami možemo odlučiti o svojoj sudbini i plasmanu na EURO", kazao je Baždarević.

Selektor BiH je obrazložio poziv Kruniću.

"On jako dobro igra i u budućnosti treba računati na njega. Svojim igrama je to zaslužio i jako je sretan što smo ga kontaktirali", dodao je Meša.

Selektor „zmajeva“ se osvrnuo i na protivničku ekipu koja ima problema s zdravstvenim biltenom.

"Njima motiva ne nedostaje. Te povrede i stvari koje se dešavaju neće umanjiti njihovu željui volju. Ne želim nikome da je puno povrijeđeno igrača, ali ako bude povrijeđenih to će nam u neku ruku olakšati situaciju“.

Okupljanje reprezentativaca BiH je 9. novembra, a prvi meč igra se četiri dana kasnije na zeničkom "Bilinom polju". Revanš je 16. novembra u Dablinu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković imao je samo riječi hvale o dosadašnjem radu selektora.

"Kada je selektor preuzeo reprezentaciju bili smo na začelju tabele, ali smo u toj situaciji znali šta hoćemo i imli smo svoj plan i viziju. Baždarević je sa saradnicima postavio stvari na svoje mjesto. Želimo istaći karakter igrača i došli smo u situaciju da ponovo igramo baraž", rekao je Jasmin Baković.

Bilo je riječi i o produženju Mešinog ugovora sa Savezom.

"Baždarević ima važeći ugovor i on traje dok smo u igri da vodi i dok učestvujemo u kvalifikacijama i Evropskom prvenstvu. Obavljeni su razgovori i postoji dobra volja da se produži saradnja. 6. novembra bi se moglo i to pitanje razmatrati, ali u ovom momentu je najvažnije da se fokusiramo na ove dvije utakmice", dodao je gensek FS BiH.

"Pozvao bih navijače da nas podrže glasno, ali sportski i u duhu fer pleja", podvukao je Baković.

SPISAK "ZMAJEVA"

Golmani: Asmir Begović, Jasmin Burić, Ibrahim Šehić

Defanzivci: Mensur Mujdža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Evrin Zukanović, Marin Aničić

Vezni red: Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin, Anel Hadžić, Tino Sušić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Rade Krunić

Napadači: Edin Višća, Milan Đurić, Armin Hodžić, Ermin Zec, Izet Hajrović, Vedad Ibišević, Edin Džeko.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

04.11.2015 04:50

Nadam se da če Đurić biti u startnoj postavi, jer je on najviše zaslužan što je BIH izborila baraž.Ubjeđen sam da če ginuti na terenu.Ovim ne sporim učinak drugih igrača, ali što jest,jest.

ODGOVORITE