Полиција упала у ФС Њемачке!

Немачка полиција ушла је данас у просторије Фудбалског савеза те земље (ДФБ) због сумње да је утајен порез приликом добијања организације Светског првенства 2006. године.

Фудбал 03.11.2015 | 20:00
Полиција упала у ФС Њемачке!

Приче о намештању Мундијала 2006. у Немачкој све су гласније, а да нешто има у тим спекулацијама потврђује и акција немачке полиције.

Финансијска полиција упала је рано јутрос у просторије Фудбалског савеза Немачке (ДФБ) у Франкфурту, како би истражила финансијске малверазације за добијање организације Светског првенства 2006. године.

Како је за Асошијетед прес изјавила тужилац Нађа Нисен финансијска полиција је извршила рацију у просторијама ДФБ и још две приватне просторије челника те организације. Наводно су претрпесли и куће председника тог савеза Волфганга Ниерсбаха и бившег председника Теа Цванцигера.

"Упад у просторије је извршен због нестанка 6,7 милиона евра које су наводно уплаћени Светској фудбалској федерације (Фифа) за добијање Светског првенства 2006. године", рекла је Нисен.

У Фудбалском савезу Немачке нису били доступни за коментар.

Немачки "Билд" објавио је фотографије упада финансијске полиције, а новинска агенција ДПА да је рацију извршило око 50 прпадника полиције и пореских инспектора.

Немачки недељник "Шпигл" објавио је пре две недеље да је Организациони одбор кандидатуре Немачке за домаћина Мундијала 2006. године основао црни фонд од 6,7 милиона евра, а да је ту суму обезбедио бивши директор Адидаса Роберт Луис-Драјфус.

Како је навео недељник, новац је исплаћен пре него што је ФИФА донела одлуку о домаћину Мундијала, да би се обезбедили гласови четворице азијских делегата од укупно 24 члана Извршног комитета ФИФА.

ФИФА је 6. јула 2000. године доделила домаћинство Светског првенства Немачкој. Азијски делегати су се прикључили европским у гласању за Немачку, која је са 12:11 победила Јужну Африку, пошто се Чарлс Демпси са Новог Зеланда уздржао од гласања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

03.11.2015 20:39

То,То,је То хајде да се Волимо!!!

ОДГОВОРИТЕ