Policija upala u FS Njemačke!

Nemačka policija ušla je danas u prostorije Fudbalskog saveza te zemlje (DFB) zbog sumnje da je utajen porez prilikom dobijanja organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.

Fudbal 03.11.2015 | 20:00
Policija upala u FS Njemačke!

Priče o nameštanju Mundijala 2006. u Nemačkoj sve su glasnije, a da nešto ima u tim spekulacijama potvrđuje i akcija nemačke policije.

Finansijska policija upala je rano jutros u prostorije Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) u Frankfurtu, kako bi istražila finansijske malverazacije za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.

Kako je za Asošijeted pres izjavila tužilac Nađa Nisen finansijska policija je izvršila raciju u prostorijama DFB i još dve privatne prostorije čelnika te organizacije. Navodno su pretrpesli i kuće predsednika tog saveza Volfganga Niersbaha i bivšeg predsednika Tea Cvancigera.

"Upad u prostorije je izvršen zbog nestanka 6,7 miliona evra koje su navodno uplaćeni Svetskoj fudbalskoj federacije (Fifa) za dobijanje Svetskog prvenstva 2006. godine", rekla je Nisen.

U Fudbalskom savezu Nemačke nisu bili dostupni za komentar.

Nemački "Bild" objavio je fotografije upada finansijske policije, a novinska agencija DPA da je raciju izvršilo oko 50 prpadnika policije i poreskih inspektora.

Nemački nedeljnik "Špigl" objavio je pre dve nedelje da je Organizacioni odbor kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine osnovao crni fond od 6,7 miliona evra, a da je tu sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.

Kako je naveo nedeljnik, novac je isplaćen pre nego što je FIFA donela odluku o domaćinu Mundijala, da bi se obezbedili glasovi četvorice azijskih delegata od ukupno 24 člana Izvršnog komiteta FIFA.

FIFA je 6. jula 2000. godine dodelila domaćinstvo Svetskog prvenstva Nemačkoj. Azijski delegati su se priključili evropskim u glasanju za Nemačku, koja je sa 12:11 pobedila Južnu Afriku, pošto se Čarls Dempsi sa Novog Zelanda uzdržao od glasanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

03.11.2015 20:39

To,To,je To hajde da se Volimo!!!

ODGOVORITE