„Дивљи“ Митровић је баш оно што хоће у Њукаслу!

Ватрени темперамент српског нападача и његова игра „на ивици“ је оно што Мекларен тражи од њега, али га и саветује како да учи из жестоких дуела...

Фудбал 03.11.2015 | 16:40
„Дивљи“ Митровић је баш оно што хоће у Њукаслу!

Као једно од највећих појачања Њукалса последњих година, Александар Митровић је каријеру у Њукаслу почео са великим притиском навијача и јавности. Познато је да Њукасл није баш „нормалан“ клуб и да да је на играчима често нереално бреме очекивања.

Митровићу је било још теже јер је прве мечеве у Премијер лиги обележио картонима и жестоким стартовима , уместо головима који су се очекивали од њега. Ипак како време пролази и како иде адаптација, ствари полако долазе на своје место. Почео је да даје голове и улази у шансе. Врло брзо је постао миљеник присталица црно-белих.

Незгодан темперамент и стил игре у којем је увек „на ивици“ картона би за неке тренер представљали велики проблем, али Њукаслов стартег Стив Мекларен не жели да мења Митровића и хоће га баш таквог какав је на терену.
„Полако учи и постаје миљеник навијача. Воле га зато што се не штеди и што игра „на ивици“. Ако пређе ту границу дозвољеног, може да дође и седи поред мене на клупи. Мора да научи да контролише темперамент. То је нешто што се учи играјући против искусних штопера. Само мора да настави да учи. Премијер лига је нешто поптуно другачије од фудбала који је до сада играо. Пред њим је неколико корака које мора да савлада, али мислим да му иде добро, да брзо учи и добро се адаптира. Био је несмотрен на почетку, али је извукао поуке и сада није тако необуздан. Међутим, не желим да мења стил игре. Нећу да престане да игра „на ивици“ и управо је то оно што очекујем од њега“, рекао је Стив Мекларен.

Митровић је претходног викнеда водио жестоке дуеле са Стоуковим „торњевима“ Волшајдом и Шоукросом, а зарадио је и жути картон због чега су се многи забринули да би могао да пређе границу и заради друго искључење у дресу Њукасла.
„Био сам у искушењу да га извадим из игре после жутог картона, али онакав инцидент може да буде и додатна енергија и подстицај да у наставку меча заблиста. Увек нерадо мењам нападача јер знам какви су они. Навикли су да буду играчи одлуке и увек ће вам рећи како је последњих 10 минута њихово време и шанса коју чекају. Он има прилично тежак посао у тиму, јер је наша прва нападачка опција, али сам веома задовољан како се разуме на терену са Перезом, Вајналдумом и Сисоком“, оптимистично истиче Мекларен.

Коментари / 0

Оставите коментар