„Divlji“ Mitrović je baš ono što hoće u Njukaslu!

Vatreni temperament srpskog napadača i njegova igra „na ivici“ je ono što Meklaren traži od njega, ali ga i savetuje kako da uči iz žestokih duela...

Fudbal 03.11.2015 | 16:40
„Divlji“ Mitrović je baš ono što hoće u Njukaslu!

Kao jedno od najvećih pojačanja Njukalsa poslednjih godina, Aleksandar Mitrović je karijeru u Njukaslu počeo sa velikim pritiskom navijača i javnosti. Poznato je da Njukasl nije baš „normalan“ klub i da da je na igračima često nerealno breme očekivanja.

Mitroviću je bilo još teže jer je prve mečeve u Premijer ligi obeležio kartonima i žestokim startovima , umesto golovima koji su se očekivali od njega. Ipak kako vreme prolazi i kako ide adaptacija, stvari polako dolaze na svoje mesto. Počeo je da daje golove i ulazi u šanse. Vrlo brzo je postao miljenik pristalica crno-belih.

Nezgodan temperament i stil igre u kojem je uvek „na ivici“ kartona bi za neke trener predstavljali veliki problem, ali Njukaslov starteg Stiv Meklaren ne želi da menja Mitrovića i hoće ga baš takvog kakav je na terenu.
„Polako uči i postaje miljenik navijača. Vole ga zato što se ne štedi i što igra „na ivici“. Ako pređe tu granicu dozvoljenog, može da dođe i sedi pored mene na klupi. Mora da nauči da kontroliše temperament. To je nešto što se uči igrajući protiv iskusnih štopera. Samo mora da nastavi da uči. Premijer liga je nešto poptuno drugačije od fudbala koji je do sada igrao. Pred njim je nekoliko koraka koje mora da savlada, ali mislim da mu ide dobro, da brzo uči i dobro se adaptira. Bio je nesmotren na početku, ali je izvukao pouke i sada nije tako neobuzdan. Međutim, ne želim da menja stil igre. Neću da prestane da igra „na ivici“ i upravo je to ono što očekujem od njega“, rekao je Stiv Meklaren.

Mitrović je prethodnog vikneda vodio žestoke duele sa Stoukovim „tornjevima“ Volšajdom i Šoukrosom, a zaradio je i žuti karton zbog čega su se mnogi zabrinuli da bi mogao da pređe granicu i zaradi drugo isključenje u dresu Njukasla.
„Bio sam u iskušenju da ga izvadim iz igre posle žutog kartona, ali onakav incident može da bude i dodatna energija i podsticaj da u nastavku meča zablista. Uvek nerado menjam napadača jer znam kakvi su oni. Navikli su da budu igrači odluke i uvek će vam reći kako je poslednjih 10 minuta njihovo vreme i šansa koju čekaju. On ima prilično težak posao u timu, jer je naša prva napadačka opcija, ali sam veoma zadovoljan kako se razume na terenu sa Perezom, Vajnaldumom i Sisokom“, optimistično ističe Meklaren.

Komentari / 0

Ostavite komentar