Лајовић сјајан на старту Париза!

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Мастерса у Паризу победом над домаћим играчем Николом Мауом.

Тенис 02.11.2015 | 21:20
Лајовић сјајан на старту Париза!

Лајовић је у престоници Француске одиграо сјајан меч и савладао Мауа резултатом 7:5, 6:3, после нешто више од 80 минута игре.

Душан је до главног жреба стигао кроз квалификације победама над Химено-Травером и Матјеом, а сада га очекује дуел са 16. носиоцем Давидом Гофаном.

Српски играч много боље је отворио меч и већ у првом гему дошао до две брејк лопте – прву је Француз спасао, али је код друге Лајовић био сигуран и одмах повеом. Међутим, стечену предност изгубио је већ у четвртом гему, а све до финиша сета није било превише узбуђења.

У 11. гему на сервису је био Мау, Србин је био стрпљив, сачекао прву прилику и агресивном игром је реализовао. Минут касније лагано је одсервирао за 1-0 у сетовима. Лајовић је био изузетно агресиван и само је у првом делу игре 15 винера уз само девет грешака.

Интересантно, Србин је уписао чак 5 ас удараца, три више од Николе који има снажан почетни ударац и важи за одличног сервис-волеј играча.

Други сет почео је фуриозном серијом Душана који је после петнаестак минута тениса имао великих 3:0, уз два добијена брејка. Тада је спасао две брејк прилике ривала, имао два сервиса и за 4:0, али му је опала концентрација и Мау се приближио.

Имао је ситних проблема и у претпоследњем гему када је губио са 15:30, међутим, није дозволио да се поново сценарио са старта сета – сигурно је одсервирао, а онда и новим брејком завршио меч после нешто више од 80 минута.

Лајовић је одлично сервирао, био веома агресиван у одлучујућим тренуцима и на крају меч завршио са 25 директних поена и 18 неизнуђених грешака. С друге стране, Мау је био у „дебелом“ минусу са 30 грешака и 18 винера.

Мастерс у Паризу почео је у понедељак, титулу брани најбољи играч света Новак Ђоковић, и игра се за наградни фонд од 3.288.530 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар