Lajović sjajan na startu Pariza!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Parizu pobedom nad domaćim igračem Nikolom Mauom.

Tenis 02.11.2015 | 21:20
Lajović sjajan na startu Pariza!

Lajović je u prestonici Francuske odigrao sjajan meč i savladao Maua rezultatom 7:5, 6:3, posle nešto više od 80 minuta igre.

Dušan je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije pobedama nad Himeno-Traverom i Matjeom, a sada ga očekuje duel sa 16. nosiocem Davidom Gofanom.

Srpski igrač mnogo bolje je otvorio meč i već u prvom gemu došao do dve brejk lopte – prvu je Francuz spasao, ali je kod druge Lajović bio siguran i odmah poveom. Međutim, stečenu prednost izgubio je već u četvrtom gemu, a sve do finiša seta nije bilo previše uzbuđenja.

U 11. gemu na servisu je bio Mau, Srbin je bio strpljiv, sačekao prvu priliku i agresivnom igrom je realizovao. Minut kasnije lagano je odservirao za 1-0 u setovima. Lajović je bio izuzetno agresivan i samo je u prvom delu igre 15 vinera uz samo devet grešaka.

Interesantno, Srbin je upisao čak 5 as udaraca, tri više od Nikole koji ima snažan početni udarac i važi za odličnog servis-volej igrača.

Drugi set počeo je furioznom serijom Dušana koji je posle petnaestak minuta tenisa imao velikih 3:0, uz dva dobijena brejka. Tada je spasao dve brejk prilike rivala, imao dva servisa i za 4:0, ali mu je opala koncentracija i Mau se približio.

Imao je sitnih problema i u pretposlednjem gemu kada je gubio sa 15:30, međutim, nije dozvolio da se ponovo scenario sa starta seta – sigurno je odservirao, a onda i novim brejkom završio meč posle nešto više od 80 minuta.

Lajović je odlično servirao, bio veoma agresivan u odlučujućim trenucima i na kraju meč završio sa 25 direktnih poena i 18 neiznuđenih grešaka. S druge strane, Mau je bio u „debelom“ minusu sa 30 grešaka i 18 vinera.

Masters u Parizu počeo je u ponedeljak, titulu brani najbolji igrač sveta Novak Đoković, i igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar