Авионска несрећа је велика трагедија

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је велика трагедија авионска несрећа у којој је погинуло 224 људи на повратку у Санкт Петербург из Египта.

Свијет 02.11.2015 | 20:20
Авионска несрећа је велика трагедија

"Волио бих још једном да изразим саучешће породицама и родбини жртава. То је велика трагедија. Ми смо с вама, нашим срцима и душама", рекао је Путин на састанку са руским министром транспорта Максимом Соколовим који је на челу Државне комисије за истрагу узрока пада руског авиона.

Према његовим ријечима "у вријеме таквих трагедија и у таквим сатима, веома је важно да се осети раме блиских и како цијела земља саучествује због тако огромне катастрофе".

Путин је затражио темељну истрагу пада авиона руске компаније "Когалимавија" у Египту.

"Без икакве сумње, све треба да се уради да реконструишемо објективну слику о томе шта се догодило тако да можемо да сазнамо шта се десило и реагујемо у складу с тим", рекао је Путин.

Пошто је саслушао Соколов извјештај о истрази на мјесту несреће на Синају, Путин је рекао да тај посао треба да буде настављен "све док нисмо потпуно увјерени да је тај диопосла завршен".

"Не треба да будемо заустављени услијед формалних квалификација", навео је Путин.

У целој Русији је недеља, 1. новембар била проглашена за дан жалости, а у Санкт Петербургу дани жалости и комеморације за одавање почасти погинулима у авионској несрећи у Египту, трајаће до сутра, 3. новембра, наводи Тасс

Коментари / 0

Оставите коментар