Avionska nesreća je velika tragedija

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je velika tragedija avionska nesreća u kojoj je poginulo 224 ljudi na povratku u Sankt Peterburg iz Egipta.

Svijet 02.11.2015 | 20:20
Avionska nesreća je velika tragedija

"Volio bih još jednom da izrazim saučešće porodicama i rodbini žrtava. To je velika tragedija. Mi smo s vama, našim srcima i dušama", rekao je Putin na sastanku sa ruskim ministrom transporta Maksimom Sokolovim koji je na čelu Državne komisije za istragu uzroka pada ruskog aviona.

Prema njegovim riječima "u vrijeme takvih tragedija i u takvim satima, veoma je važno da se oseti rame bliskih i kako cijela zemlja saučestvuje zbog tako ogromne katastrofe".

Putin je zatražio temeljnu istragu pada aviona ruske kompanije "Kogalimavija" u Egiptu.

"Bez ikakve sumnje, sve treba da se uradi da rekonstruišemo objektivnu sliku o tome šta se dogodilo tako da možemo da saznamo šta se desilo i reagujemo u skladu s tim", rekao je Putin.

Pošto je saslušao Sokolov izvještaj o istrazi na mjestu nesreće na Sinaju, Putin je rekao da taj posao treba da bude nastavljen "sve dok nismo potpuno uvjereni da je taj dioposla završen".

"Ne treba da budemo zaustavljeni uslijed formalnih kvalifikacija", naveo je Putin.

U celoj Rusiji je nedelja, 1. novembar bila proglašena za dan žalosti, a u Sankt Peterburgu dani žalosti i komemoracije za odavanje počasti poginulima u avionskoj nesreći u Egiptu, trajaće do sutra, 3. novembra, navodi Tass

Komentari / 0

Ostavite komentar