Мурињо, кредит ти важи до краја недјеље!

Ако не победиш Динамо и Стоук - губиш посао! Роман Абрамович био изричит, стрпљења је све мање...

Фудбал 03.11.2015 | 12:20
Мурињо, кредит ти важи до краја недјеље!

Жозе Мурињо добио је последњу опомену пред смену са места менаџера Челсија. Руски милијардер и власник клуба Роман Абрамович дефинитивно је изгубио стрпљење са португалским стручњаком, којем је дао још две утакмице кредита да покуша да врати Плавце у живот после поражавајућег старта сезоне, у којем се тим практично већ опростио од борбе за одбрану шампионског пехара.

Како открива угледни британски лист Телеграф, Абрамович је обавио разговор са Мурињом непосредно после недавног пораза од Ливерпула, шестог у Премијер лиги и поручио му да ће га сменити уколико у најскорије време не врати екипу у живот. А Мурињо неће имати много времена да то и учини. Тачније, крајњи рок му је крај недеље која следи, односно у утакмицама против кијевског Динама у Лиги шампиона и првенственом окршају против Стоука.

Исти лист наводи да Абрамович упорно покушава да пружи подршку Посебном, међутим, како је у овом тренутку пласман у Лигу шампиона такође доведен у питање, руски нафтни магнат нема намеру да истрпи неуспех и могуће неучествовање у елитном такмичењу, иако му готово и није превише жао због тога што клуб неће одбранити титулу. Упркос свему, Мурињо има очигледну подршку играча.
"Сви смо уз менаџера. Нема сумње у то. На сваком тренингу радимо јако. Ако неко може да преокрене ову ситуацију у нашу корист, онда је то дефинитивно Жозе Мурињо. Прошле сезоне смо били шампиона, тада смо освојили два трофеја. Жозе познаје клуб више него било који други менаџер. Он је најуспешнији тренер у клупској историји. Мислим да све што је покварено може бити поправљено, а он може да направи добре ствари за Челси. Сви играмо за клуб и нашег тренера, којег подржавамо 100 одсто", поручио је Џон Оби Микел после бројних спекулација како појединци у тиму не желе да играју за Жозеа.

Оно што је Абрамовича до сада спречавало да реагује и смени Муриња јесте чињеница да адекватне замене – нема. Од свих тренера који се налазе на листи жеља једино је Карло Анчелоти слободан, али Рус би радије на месту шефа струке Челсија видео Пепа Гвардиолу, којем на крају сезоне истиче уговор са Бајерном. Гус Хидинк је недавно изразио жељу да се врати на Стамфорд Бриџ, али клуб нема намеру да обнавља сарадњу са холандским стручњаком. У игри је, наводно, и Дијего Симеоне, али Аргентинца кочи слабо познавање енглеског језика, што би умногоме могло да упропасти његов евентуални рад у Челсију.

Може ли Мурињо да пробуди успаваног дива?

Коментари / 0

Оставите коментар