Murinjo, kredit ti važi do kraja nedjelje!

Ako ne pobediš Dinamo i Stouk - gubiš posao! Roman Abramovič bio izričit, strpljenja je sve manje...

Fudbal 03.11.2015 | 12:20
Murinjo, kredit ti važi do kraja nedjelje!

Žoze Murinjo dobio je poslednju opomenu pred smenu sa mesta menadžera Čelsija. Ruski milijarder i vlasnik kluba Roman Abramovič definitivno je izgubio strpljenje sa portugalskim stručnjakom, kojem je dao još dve utakmice kredita da pokuša da vrati Plavce u život posle poražavajućeg starta sezone, u kojem se tim praktično već oprostio od borbe za odbranu šampionskog pehara.

Kako otkriva ugledni britanski list Telegraf, Abramovič je obavio razgovor sa Murinjom neposredno posle nedavnog poraza od Liverpula, šestog u Premijer ligi i poručio mu da će ga smeniti ukoliko u najskorije vreme ne vrati ekipu u život. A Murinjo neće imati mnogo vremena da to i učini. Tačnije, krajnji rok mu je kraj nedelje koja sledi, odnosno u utakmicama protiv kijevskog Dinama u Ligi šampiona i prvenstvenom okršaju protiv Stouka.

Isti list navodi da Abramovič uporno pokušava da pruži podršku Posebnom, međutim, kako je u ovom trenutku plasman u Ligu šampiona takođe doveden u pitanje, ruski naftni magnat nema nameru da istrpi neuspeh i moguće neučestvovanje u elitnom takmičenju, iako mu gotovo i nije previše žao zbog toga što klub neće odbraniti titulu. Uprkos svemu, Murinjo ima očiglednu podršku igrača.
"Svi smo uz menadžera. Nema sumnje u to. Na svakom treningu radimo jako. Ako neko može da preokrene ovu situaciju u našu korist, onda je to definitivno Žoze Murinjo. Prošle sezone smo bili šampiona, tada smo osvojili dva trofeja. Žoze poznaje klub više nego bilo koji drugi menadžer. On je najuspešniji trener u klupskoj istoriji. Mislim da sve što je pokvareno može biti popravljeno, a on može da napravi dobre stvari za Čelsi. Svi igramo za klub i našeg trenera, kojeg podržavamo 100 odsto", poručio je Džon Obi Mikel posle brojnih spekulacija kako pojedinci u timu ne žele da igraju za Žozea.

Ono što je Abramoviča do sada sprečavalo da reaguje i smeni Murinja jeste činjenica da adekvatne zamene – nema. Od svih trenera koji se nalaze na listi želja jedino je Karlo Ančeloti slobodan, ali Rus bi radije na mestu šefa struke Čelsija video Pepa Gvardiolu, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Bajernom. Gus Hidink je nedavno izrazio želju da se vrati na Stamford Bridž, ali klub nema nameru da obnavlja saradnju sa holandskim stručnjakom. U igri je, navodno, i Dijego Simeone, ali Argentinca koči slabo poznavanje engleskog jezika, što bi umnogome moglo da upropasti njegov eventualni rad u Čelsiju.

Može li Murinjo da probudi uspavanog diva?

Komentari / 0

Ostavite komentar