Париз - Ђоковић: Немам притисак - желим највише!

Најбољи тенисер света у Паризу одржао конференцију за новинаре, пред почетак последњег турнира Мастерс серије ове године.

Тенис 02.11.2015 | 19:40
Париз - Ђоковић: Немам притисак - желим највише!

Новак Ђоковић рекао је у недељу да ће покушати да заврши сезону у стилу који га је красио током целе године и додао да му је остало још много мотива за будућност.

Ђоковић ће од среде наступати на Мастерсу у Паризу, где ће бранити титулу, а стартоваће у другом колу, против Руса Тејмураза Габашвилија или Бразилца Томаса Белучија.

Новак, за сада, има скор 73-5 у сезони на измаку.

"То је довољан разлог да у Паризу и Лондону покушам да одиграм онако како сам играо током целе године. Ако не остварим добре резултате, то ми неће упропастити сезону, која ми је била најбоља у каријери. То ме мало ослобађа притиска, али ипак желим и као први на свету сам дужан да идем на трофеје", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре.

Он је у 2015. освојио девет турнира - пет из Мастерс 1000 серије и три од четири најзначајнија (Аустралијан опен, Вимблдон, УС опен). Само на једном турниру, одмах после Нове године у Дохи, није био финалиста.

"Четири гренд слема су најпрестижнији турнири, али Париз и Лондон су последњи у сезони и сви ће покушати да дају последњи атом снаге. Уосталом, људи долазе да те гледају, плате карту, мораш да одиграш најбоље што можеш", додао је Ђоковић.

Упитан зашто мисли да му је 2015. година боља од 2011, када је имао сличне резултате, одговорио је да је као играч комплетнији и емотивно стабилнији, откако је основао породицу.

"Ако гледате само бројке и резултате, на гренд слемовима сам бољи него 2011. Тада сам се повредио после УС опена. Ове године сам изгубио пет мечева, избалансиран ми је приватни и професионални живот. Постао сам отац и муж, то даје другачију перспективу и смисао. Осећам се испуњеније, као играч сам комплетнији, психички и емотивно стабилнији и могу боље да се носим са различитим стварима. Не знам да ли ћу моћи да поновим онај низ без пораза (43-0), али имам мотив да покушам".

Швајцарац Роџер Федерер освојио је у недељу турнир у родном Базелу, пошто је у финалу победио Шпанца Рафаела Надала са 2:1 у сетовима (6:3, 5:7, 6:3).

"Према тренутној форми, то је очекиван исход... Рафа није имао сезону према његовим стандардима, али проналази начин да побеђује, да дође у финале, да осваја неке турнире и на томе морам да му одам признање. Није лако када се не осећаш добро на терену, много је притиска", подвукао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар