Pariz - Đoković: Nemam pritisak - želim najviše!

Najbolji teniser sveta u Parizu održao konferenciju za novinare, pred početak poslednjeg turnira Masters serije ove godine.

Tenis 02.11.2015 | 19:40
Pariz - Đoković: Nemam pritisak - želim najviše!

Novak Đoković rekao je u nedelju da će pokušati da završi sezonu u stilu koji ga je krasio tokom cele godine i dodao da mu je ostalo još mnogo motiva za budućnost.

Đoković će od srede nastupati na Mastersu u Parizu, gde će braniti titulu, a startovaće u drugom kolu, protiv Rusa Tejmuraza Gabašvilija ili Brazilca Tomasa Belučija.

Novak, za sada, ima skor 73-5 u sezoni na izmaku.

"To je dovoljan razlog da u Parizu i Londonu pokušam da odigram onako kako sam igrao tokom cele godine. Ako ne ostvarim dobre rezultate, to mi neće upropastiti sezonu, koja mi je bila najbolja u karijeri. To me malo oslobađa pritiska, ali ipak želim i kao prvi na svetu sam dužan da idem na trofeje", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

On je u 2015. osvojio devet turnira - pet iz Masters 1000 serije i tri od četiri najznačajnija (Australijan open, Vimbldon, US open). Samo na jednom turniru, odmah posle Nove godine u Dohi, nije bio finalista.

"Četiri grend slema su najprestižniji turniri, ali Pariz i London su poslednji u sezoni i svi će pokušati da daju poslednji atom snage. Uostalom, ljudi dolaze da te gledaju, plate kartu, moraš da odigraš najbolje što možeš", dodao je Đoković.

Upitan zašto misli da mu je 2015. godina bolja od 2011, kada je imao slične rezultate, odgovorio je da je kao igrač kompletniji i emotivno stabilniji, otkako je osnovao porodicu.

"Ako gledate samo brojke i rezultate, na grend slemovima sam bolji nego 2011. Tada sam se povredio posle US opena. Ove godine sam izgubio pet mečeva, izbalansiran mi je privatni i profesionalni život. Postao sam otac i muž, to daje drugačiju perspektivu i smisao. Osećam se ispunjenije, kao igrač sam kompletniji, psihički i emotivno stabilniji i mogu bolje da se nosim sa različitim stvarima. Ne znam da li ću moći da ponovim onaj niz bez poraza (43-0), ali imam motiv da pokušam".

Švajcarac Rodžer Federer osvojio je u nedelju turnir u rodnom Bazelu, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:3).

"Prema trenutnoj formi, to je očekivan ishod... Rafa nije imao sezonu prema njegovim standardima, ali pronalazi način da pobeđuje, da dođe u finale, da osvaja neke turnire i na tome moram da mu odam priznanje. Nije lako kada se ne osećaš dobro na terenu, mnogo je pritiska", podvukao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar