Ф1: Велика награда Мексика – права фијеста!

Мексико се на велика врата протеклог викенда вратио у шампионат Формуле 1, на стази „Ерманос Родригес“ у Мексико Ситију виђена је права фијеста.

Остали спортови 02.11.2015 | 22:20
Ф1: Велика награда Мексика – права фијеста!

Атмосфера која је владала тамо током претходна три дана може да се пореди са неколико стаза, пошто је више личила на оно што виђамо на фудбалским утакмицама, а не на аутомобилским тркама.

Мексиканци су клицали победнику прве трке у њиховој земљи после 23 године Нику Розбергу, а подршка коју је добио већа је од оне коју му пружају навијачи у родној Немачкој. Јер, ипак, у Немачкој постоји неко ко је много већа локална звезда – Себастијан Фетел, због свих својих успеха, а у недељу је коначно дошло његових пет минута.

Розберг, међутим, није био главни фаворит 135.000 Мексиканаца, колико их је присуствовало недељној трци, већ очекивано Серхио Перес, који је на крају био осмопласирани. Сваки потез возача Форс Индије испраћен је овацијама, па тако и његов пролазак кроз циљ.

Током целог викенда на стази је владала фијеста – за музику су били задужени маријачи бендови, виђено је много сомбрероса, а испијали су се пиво и текила.

„Никада нисам видео овакве навијаче, осећам се као да сам на фудбалској утакмици“, рекао је шампион Формуле 1 Луис Хамилтон, који је заузео друго место на Великој награди Мексика.

Цела стаза је заједно са Пересом пред сам старт трке певала националну химну, што је било и очекивано јер је Мексику недостајала Формула 1. Последња трка у тој земљи пре прошлонедељне је вожена 1992. године и на њој је тријумфовао Најџел Менсел. Организатори су, без сумње, оправдали поверење које им је дао Берни Еклстон, али су и дали задатак другим тркама да направе корак напред.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Бразила на стази „Интерлагос“ 15. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар