НБА: Нико као Данкан, Ђинобили и Паркер!

Звезде Сан Антонио Спарса Тим Данкан, Ману Ђинобили и Тони Паркер исписали су нове странице историје тријумфом над Бостон Селтиксима са 95:87.

Кошарка 03.11.2015 | 08:20
НБА: Нико као Данкан, Ђинобили и Паркер!

Данкан, Ђинобили и Паркер су у Бостону уписали 541. победу у регионалном делу сезоне НБА лиге као саиграчи, по чему су рекордери и најуспешнији трио у историји.

Спарси су Данкана изабрали као првог пика на драфту 1997. године и од тада је у редовима ’Мамуза’. Предводио их је до пет шампионских прстенова, а у јулу је продужио уговор на још две године, а иако има 39 година не показује да уопште размишља о повлачењу.

Ђинобили се Данкану у Спарсима придружио 2002. године. Аргентинац је изабран у другој рунди драфта 1999. године, али се у Сједињене Државе преселио тек три године раније и већ током прве сезоне је осетио сласт шампионског шампањца. До сада је освојио још три титуле са Тексашанима, а као Данкан потписао је нови двогодишњи уговор између две сезоне.

Паркер је чак пре Ђинобилија стигао међу Спарсе – после драфта 2001. године и брзо је постао први плејмејкер једног од најпопуларнијих тимова у најјачој лиги на свету. Француски кошаркаш је проглашен за најкориснијег играча великог финала НБА лиге 2007. године, када су Спарси освојили своју четврту титулу. Паркер има уговор са Спарсима до 2019. године.

Као саиграчи, Данкан, Ђинобили и Паркер су освојили четири титуле шампиона НБА лиге, осам титула најбољег тима дивизије, уз шест титула на ’Западу’.

Коментари / 0

Оставите коментар